ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Όσο ο διάλογος για την Παιδεία «φουντώνει» τόσο ορισμένοι λένε και μία κουβέντα  παραπάνω ανοίγοντας τον δρόμο για νέες πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις..

    Έτσι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναλαμβάνοντας το ρόλο του λαγού, με άρθρο του στην «Αυγή» στις 9 Γενάρη, προτείνει να θεσπιστούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία, τα οποία ο ίδιος κοστολογεί σε 60 ευρώ το μήνα!
    Θεωρώντας ότι ο κεντρικός του στόχος  ενός σύγχρονου και ευέλικτου δημόσιου σχολείου   θα είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου προτείνει τα ωρολόγια προγράμματα  αυτού του σχολείου να διευρυνθούν στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες x 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που θα τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, μέσα από μια διαδικασία δίκαιης – αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.
    Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών x 60 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ το χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή/οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ x 10 μήνες = 600 ευρώ το χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ το μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ το χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.».
    Θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε κάτι παραπάνω, γιατί αυτές οι αντιδραστικές απόψεις μιλάνε από μόνες τους. Από την άλλη κάποιος θα μπορούσε να πει ότι όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις ενός βουλευτή.
     Η αλήθεια είναι όμως ότι ο κ. Τριανταφυλλίδης στρώνει, στα πλαίσια «διαλόγου», το έδαφος ώστε σε κάποια χρονική στιγμή, να υλοποιηθούν τέτοιες πρακτικές οι οποίες, έτσι κι αλλιώς είναι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α  για το σχολείο της αγοράς με το οποίο συμφωνεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
       
                               Τέρμα πια στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ένα στόχο υπηρετεί: Την εφαρμογή πάση θυσία του 3ου Μνημονίου, των αντιδραστικών κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε. για την Εκπαίδευση. Στόχος τους είναι η ανάκαμψη των κερδών της πλουτοκρατίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα δικά τους συμφέροντα άλλωστε διαλύουν και την Κοινωνική Ασφάλιση.
 Μονόδρομος για μας είναι ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την ασφάλιση και την Πρόνοια.

Αφήστε μια απάντηση