ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη! ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23 Γενάρη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!  Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους!
Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!  Να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Συνάδελφοι είναι ώρα ευθύνης για όλους μας!  ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αφού και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση!
Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός! Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

 Να μην φτάσει καν στη Βουλή! Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, θα κριθεί το αποτέλεσμα!
   Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη μας!
  Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!
  Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση.

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!
Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Αρκετά πια με τα άθλια ψέματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους!

   Με το νομοσχέδιο για την κατεδάφιση της Κοινωνική Ασφάλισης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:
§  Στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 χρόνια ή στα 40 χρόνια δουλείας μέσα στην τάξη.
§  Σπάει τη σύνταξη σε Εθνική και αναλογική. Δίπλα στην Εθνική σύνταξη των 384€, θα «χτίζεται» η αναλογική σύνταξη η οποία θα βασίζεται μόνο στις εισφορές των εργαζομένων, ανάλογα με τα χρόνια δουλειάς και το μισθό.
§  Το ποσοστό αναπλήρωσης συρρικνώνεται με αποτέλεσμα μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις. Για 35 χρόνια Ασφάλισης π.χ. φτάνει στο 38,68%, όταν στο ισχύον σύστημα έφταναν το 70% και στον Ν3863/2010 το 45,85%. Στην περίπτωση 15ετίας, που είναι σήμερα το όριο για να βγει κάποιος στη σύνταξη (4.500 ένσημα), το ποσοστό αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης θα είναι μόλις 12%.Εδώ μιλάμε για τη σφαγή των νέων εργαζομένων, των συναδέλφων που μπαίνουν στην Εκπαίδευση σε μεγαλύτερη ηλικία στα 35 και 40 τους χρόνια, των αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων συνάδελφων που εργάζονται λίγους μήνες το χρόνο.
§  Οι μειώσεις θα είναι μεγάλες και για τους νυν συνταξιούχους, μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων. Για αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη μετά την 1η Γενάρη 2016 οι μειώσεις υπολογίζονται από 5% έως 30%.
§  Οι επικουρικές συντάξεις κυριολεκτικά μπαίνουν σε πορεία εξαφάνισης. Το ποσοστό αναπλήρωσης ορίζεται σε 0,45% για κάθε χρόνο Ασφάλισης. Δηλαδή, για να πιάσει κάποιος το προηγούμενο ποσοστό αναπλήρωσης που ήταν 20%, θα πρέπει να δουλεύει 44,5 χρόνια!!!
§  Καταργείται το ΕΚΑΣ μέχρι το τέλους του 2019 και μπαίνει μαχαίρι στις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά  επιδόματα.
§  Προβλέπεται νέα μείωση των εφάπαξ κατά 10%.
§  Δημιουργείτε ένα υπέρ-Ταμείο που ενσωματώνει όλα τα Ταμεία κύριων συντάξεων, εφάπαξ,            παροχών σε χρήμα λόγω ασθενείας ή άλλα βοηθήματα.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο! Όλοι στην απεργία και τα συλλαλητήρια!
Ή οι ανάγκες του κεφαλαίου ή οι δικές μας ανάγκες!
Ή θα πληρώσουν ή θα ανατραπούν!
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
    Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 • Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009.
 • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων. Ο χρόνος ανεργία να προσμετράτε ως συντάξιμος χρόνος.
 • Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία, αυτοί που τα λήστεψαν.
 • ΟΧΙ στην περικοπή κατά 50% του «μερίσματος» του ΜΤΠΥ.
 • Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) από το κράτος και την εργοδοσία.
 • Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση πλήρωσε τις δόσεις του ΔΝΤ
 • ΚΑΤΩ το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ.
 • Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου. Αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό .
 • Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.
 • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
 • Αγώνας ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση, ενάντια σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση και τη ληστεία του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 • Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να φέρει νόμο που θα χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην Απεργία.

Κλιμακώνουμε την πάλη το επόμενο διάστημα με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και  απεργιακά βήματα, ώστε το νομοσχέδιο – λαιμητόμος να μην φτάσει στη Βουλή, και αν φτάσει να απαιτήσουμε να καταψηφιστεί.                                    

Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στο δρόμο της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23 του Γενάρη
στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11π.μ.

       

         

Αφήστε μια απάντηση