ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από  το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την εγκαθίδρυση της εφτάχρονης δικτατορίας. Διδασκόμαστε, τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της χούντας. Τιμάμε όλους όσους στάθηκαν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες.

Η στρατιωτική δικτατορία στηρίχτηκε από τμήματα της πλουτοκρατίας της χώρας μας με τις ευλογίες της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας των  ΗΠΑ, αποδεικνύοντας ότι η αστική τάξη προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, τις ανάγκες του εκμεταλλευτικού συστήματος, δεν διστάζει να καταφύγει σε κάθε αντιδραστικό μέσο, στη χρήση οποιουδήποτε αντιλαϊκού εργαλείου.

Οι εξελίξεις στα χρόνια της δικτατορίας επιβεβαίωσαν και πάλι ότι πλατιές εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες δυνάμεις μπορούν τελικά να αντιδρούν και να κινητοποιούνται, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά τις συνθήκες ωμής βίας και ανοιχτής τρομοκρατίας.

Σήμερα, που νοσταλγοί της χούντας προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, όπως η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που χύνει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο, τα ιστορικά συμπεράσματα από την επιβολή της χούντας έχουν μεγάλη σημασία, γιατί αποδεικνύουν ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Γι’ αυτό και η αντιμετώπιση του φασισμού και η υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων περνά μέσα από την πάλη ενάντια στο σύστημα, που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967 κατάφερε να επιβληθεί όχι μόνο γιατί η επιλογή της αστικής τάξης ήταν, με την κατάλυση της αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας, να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, αλλά και γιατί ο λαός δεν μπόρεσε με την οργάνωση της πάλης του να προετοιμαστεί εναντίον του.

Η ανασύνταξη σε ταξική κατεύθυνση, η  ισχυροποίηση και ετοιμότητα του λαϊκού κινήματος, είναι κρίσιμος παράγοντας για να μπορεί να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να περάσει στη αντεπίθεση  συνολικά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους ιδιαίτερα σήμερα που για να θωρακιστεί η κερδοφορία και η ανάκαμψη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο.

Το  Δ.Σ  καλεί τους συναδέλφους μαζί με την  εργατική τάξη, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να πάρουμε μέρος στην οργάνωση της πάλης για να ενισχυθεί η κοινωνική συμμαχία για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας.

Αφήστε μια απάντηση