Η «αντιπαράθεση» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την επιλογή σημαιοφόρων και…. άλλες ιστορίες

Έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα την «αντιπαράθεση» μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης  γύρω από δευτερεύοντα ζητήματα μέσα από τα οποία επιχειρείται να καλυφθεί η βαθιά στρατηγική τους σύμπλευση στη βασική αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική τους πολιτική κατεύθυνση.. Αυτή τη φορά αφορμή  για τη σικέ αντιπαράθεση στάθηκε ο τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων  στις μαθητικές παρελάσεις σύμφωνα με το νέο Π.Δ 79/2017.

Μία «αντιπαράθεση» που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά από τη στιγμή που το Π.Δ. αφήνει άθικτο τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο των σχολικών γιορτών, κατοχυρώνει τη λειτουργία πληθωρικών  τμημάτων, ενσωματώνει όλες τις  αντιδραστικές αλλαγές στο ολοήμερο (βλ. κατάργηση υπεύθυνου εκπαιδευτικού), παγιώνει το καθεστώς των γενικευμένων αναθέσεων για τα  μαθήματα των ειδικοτήτων, δηλαδή την «ιδιαίτερα σύγχρονη» παιδαγωγική αντίληψη «όλοι να τα κάνουν όλα», με  αποτέλεσμα την αδιοριστία και τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, αναθέτει τον καθορισμό των ορίων της σχολικής περιφέρειας, (άρα και  τις συγχωνεύσεις τμημάτων) στον Δ/ντή  Εκπ/σης……

   Μια «αντιπαράθεση» που αφήνει απ΄ έξω:  

  • Το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και την εξαπάτηση χιλιάδων αδιόριστων με τους δήθεν 10.000 μόνιμους διορισμούς του Σαμαρά και τους 20.000 μόνιμους διορισμούς του Τσίπρα.
  • Την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, μιας και το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια της αξιολόγησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί στη σύνδεση βαθμολογίου – μισθολογίου και σε απολύσεις, στην ταξική κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας.
  • Τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και τη λειτουργία του σχολείου αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ το 3ο Μνημόνιο και υιοθέτησαν όλες τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση στην Ελλάδα (βλ. περικοπές, μείωση εκπαιδευτικών και τμημάτων, αδιοριστία και απολύσεις, αξιολόγηση, αυτονομία σχολικής μονάδας, επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση).

Η σημαία που κουβαλάνε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και όλοι όσοι υπερασπίζονται την πολιτική της Ε.Ε. γράφει:

«ΦΤΩΧΕΙΑ – ΑΝΕΡΓΙΑ –  ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ – ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ».

        Πάει πολύ να σηκώνει η Ν.Δ. τη σημαία της «αριστείας». Τη δική της πολιτική συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ..

        Ένα είναι σίγουρο:  Και οι δύο παίρνουν άριστα στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών!!!

Για μας τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών η οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, η πάλη για μόρφωση, δουλειά και ζωή στο ύψος των αναγκών και των δυνατοτήτων της εποχής  μας είναι μονόδρομος . Βήμα πίσω από αυτό δεν κάνουμε!

Αφήστε μια απάντηση