ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στη Βαρκελώνη με στόχο ανυποψίαστους διαβάτες στον πιο πολυσύχναστο και τουριστικό δρόμο την Λας Ράμπλας, έναν δρόμο που στην πρόσφατη εκδρομή του συλλόγου μας στην πρωτεύουσα της Καταλονίας οι συνάδελφοι που συμμετείχαν, επισκέφτηκαν και περπάτησαν αρκετές φορές. Έτσι νιώθοντας πιο έντονα την οδύνη και τον αποτροπιασμό για τον χαμό τόσων συνανθρώπων μας, αναλογιζόμενοι  ότι και κάποιοι κοντινοί μας άνθρωποι θα μπορούσαν να βρεθούν στη θέση των θυμάτων, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και  την αλληλεγγύη  μας  στους δοκιμαζόμενους  λαούς  της Ισπανίας.

Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες με θύματα ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ακόμα και ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των διάφορων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πέρα από αποτρόπαιες, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ούτε πολιτική απάντηση στους  υπεύθυνους  για τα εγκλήματα των στρατιωτικών επεμβάσεων ούτε και εκδίκηση  για τα χιλιάδες θύματα των πολέμων τους. Ίσα-ίσα που δίνουν την ευκαιρία στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στους σκοτεινούς μηχανισμούς τους να  τις χρησιμοποιούν ως άλλοθι  για την τρομοκράτηση των λαών, την παραπέρα ενίσχυση των μέτρων καταστολής και  του εκφοβισμού του εργατικού κινήματος.

Παράλληλα αυτές οι πράξεις συμβάλλουν  στην αύξηση των φαινομένων της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, των εθνικιστικών διενέξεων και της μισαλλοδοξίας. Αποτελούν την  άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με το οποίο η εξουσία του πλούτου, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα,  παίζει κορώνα – γράμματα στο μακάβριο παιχνίδι της για τον έλεγχο των αγορών.

Καλούμε τους συναδέλφους, να εντείνουν  την αγωνιστική τους ετοιμότητα ενάντια στις στρατιωτικές επεμβάσεις, τους πολέμους και τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν διστάζουν να φέρνουν με κάθε μέσο και τρόπο αντιμέτωπους τους λαούς για τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση