ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αντιλαϊκής αξιολόγησης

Να αποσυρθεί η κυβερνητική τροπολογία – Γεροβασίλη για την «αξιολόγηση»

ΤΡΙΤΗ 19 Σεπτέμβρη Παναττική Στάση Εργασίας 11π.μ. – 2μ.μ.       

 Συγκέντρωση Ομόνοια 13.00 και πορεία στη Βουλή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η κυβέρνηση έφερε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή τροπολογία που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με αυτήν τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, προϊστάμενοι, διευθυντές κλπ. δε θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, αν πρώτα δεν αξιολογήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση τα αντιδραστικά κριτήρια του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016). (συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων «εντός κι εκτός υπηρεσίας», «πίστη στο Σύνταγμα και τους αντιλαϊκούς νόμους του κράτους», σύνδεση της αξιολόγησης με την περικοπή μισθού και το ερώτημα της απόλυσης,  βλ. ν. 4354/2015 και ν. 4369/2016).

Άλλωστε με βάση το παραπάνω αντιδραστικό πλαίσιο, έγινε και η επιλογή των διευθυντών των σχολικών μονάδων τον περασμένο Ιούνη.

   Με την τροπολογία ¨Γεροβασίλη¨ η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει  ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις:

ü  Πετάει το μπαλάκι της “αξιολόγησης” στους προϊσταμένους και διευθυντές, επιδιώκοντας να τους χρησιμοποιήσει, με ωμό εκβιασμό, ως πολιορκητικό κριό.

ü  Επιδιώκει να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.

ü  Τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης», επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Το τι αξιολόγηση προωθεί στο Δημόσιο και στην Εκπαίδευση το Μαύρο Μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ και των κομμάτων που συμφωνούν με τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων, επιδιώκοντας το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων (περικοπές και «εξοικονόμηση» δαπανών, αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου π.χ: Νέο Λύκειο, αυτονομία –  κατηγοριοποίηση σχολείου κ.ά.),  φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις των πρώτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην συκοφαντούν συλλήβδην τους δημοσίους υπαλλήλους ως τεμπέληδες και κοπανατζήδες.

                      

ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΕΙ:

  • Τους προϊσταμένους και τους διευθυντές να μην αποδεχτούν το ρόλο του «μαστίγιου» για λογαριασμό της κυβέρνησης.
  • ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΠΟΧΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ  ΣΧΕΤΙΚΗ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.
  • Όλους τους συναδέλφους

Στην Παναττική στάση εργασίας ΤΡΙΤΗ 19 Σεπτέμβρη 11π.μ-2μ.μ.                                                                 

Συγκέντρωση Ομόνοια, 13.00 μ.μ. και πορεία στη Βουλή

ü  Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/9 στις 17:30 στο 1ο Δ.ΣΧ. Ηρακλείου με θέμα: «Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση σε συνδυασμό με την απόσυρση όλων των αντιεκπαιδευτικών Π.Δ και νομοθετικών ρυθμίσεων, το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων της γ΄αξιολόγησης, το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και τον μαζικό διορισμό μονίμων εκπαιδευτικών.»

ü  Στη διευκολυντική στάση εργασίας από 13:15 – 15:00 και στην κινητοποίηση στις 29 Σεπτέμβρη στο ΥΠ. Παιδείας για Μόνιμους Διορισμούς στην Εκπαίδευση και την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Από την αντιλαϊκή αξιολόγηση δεν εξαιρείται κανένας κλάδος του δημοσίου!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση!

Αφήστε μια απάντηση