ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Ένα μήνα από την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η κατάσταση στην Παιδεία και ειδικά στην Προσχολική Αγωγή πέρα  από τα διάφορα προβλήματα  που δυσχεραίνουν την  καθημερινή λειτουργία του νηπιαγωγείου όπως :  Η υποβάθμιση του ολοήμερου νηπιαγωγείου με τη μετατροπή του σε προαιρετικό, η μη εναλλαγή βάρδιας των νηπιαγωγών στο ολοήμερο τμήμα, η κατάργηση της δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίζουν για την κατανομή των τμημάτων,   το πρόβλημα  της σίτισης των μαθητών στα ολοήμερα τμήματα μιας και δεν προβλέπονται προσλήψεις τραπεζοκόμων (και όπου υπάρχουν οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη και στα καθήκοντα  των   εκπαιδευτικών  δεν είναι  το ζέσταμα  και το σερβίρισμα του φαγητού),  στα περισσότερα νηπιαγωγεία παίρνει  εκρηκτικές καταστάσεις  με  νήπια  και προνήπια  να τρώνε κρύα γεύματα, είτε κατευθείαν από το ψυγείο, είτε αποθηκευμένα σε θερμομπόλ  με αποτέλεσμα  οι οικογένειες  να δυσανασχετούν.

 Η σίτιση των παιδιών στα ολοήμερα τμήματα θα πρέπει να γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και να είναι τέτοια που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των  παιδιών, ιδιαίτερα σε σχέση με το εντατικοποιημένο ωράριό τους. (αρκετά παιδιά έρχονται στο σχολείο στις 7.45 και αποχωρούν στις 16.00).

Απαιτούμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα να οργανωθούν κατάλληλοι σύγχρονοι χώροι εστίασης, σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, για τη δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και  την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού ( τραπεζοκόμους, καθαρίστριες κ.α ). Ενημερώνουμε τους συλλόγους γονέων ή τους γονείς όπου δεν υπάρχουν σύλλογοι, και συγκεντρώνουν υπογραφές.

Καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά συμβούλια   της περιοχής μας να πάρουν θέση  στο παραπάνω αίτημα  και να απαιτήσουν  από τα συναρμόδια υπουργεία την άμεση λύση του.

Καλούμε τις νηπιαγωγούς, τις  Ενώσεις,  τους συλλόγους γονέων και  τους γονείς των νηπίων της  περιοχής μας σε παραστάσεις  στα  Δημαρχεία της περιοχής μας:

Στη Ν. ΙΩΝΙΑ          την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις  11.00 π.μ.

Στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ             τη Δευτέρα  23 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ.

Στη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ       την Τρίτη  24 Οκτωβρίου στις  13.30 μ.μ.

Αφήστε μια απάντηση