ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! – ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

Συναδέλφισσες – φοι

Για μια ακόμη φορά οι φασιστικές συμμορίες έδειξαν το αδίστακτο, εγκληματικό τους πρόσωπο στοχοποιώντας μια ανυπεράσπιστη γυναίκα πρόσφυγα από το Αφγανιστάν και τα τρία μικρά παιδιά της, επειδή το ένα  απ΄αυτά, ο 11χρονος  Αμίρ, είχε την «ατυχία» να κληρωθεί σημαιοφόρος στο σχολείο του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει τη νέα άνανδρη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που ζει ο μικρός  Αφγανός μαθητής Αμίρ με πέτρες και μπουκάλια και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ίδιο και την οικογένειά του και τον αποτροπιασμό του για το θράσος των απογόνων των Ταγματασφαλιτών και των συνεργατών των ναζί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσες πολιτικές δυνάμεις εμφανίζουν όψιμη ευαισθησία για τις παραπάνω απάνθρωπες ενέργειες, ενώ ευθυγραμμίζονται πλήρως με την πολιτική της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που τους αφήνει έκθετους στη ρατσιστική κτηνωδία, έχουν τεράστιες ευθύνες.

Ιδιαίτερη ευθύνη έχουν όλοι όσοι ανεύθυνα στοχοποίησαν τον Διευθυντή του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων, εκτοξεύοντας ανυπόστατες συκοφαντίες για ρατσιστική συμπεριφορά και δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές στοχεύσεις όσων τις αναπαράγουν.

Σοβαρή ευθύνη έχει, ιδιαίτερα, το Υπουργείο Παιδείας το οποίο, ενώ γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα, με την ανακοίνωσή του για έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε το δικαίωμα να αναπαράγεται μια ανυπόστατη είδηση από τα ΜΜΕ, να στοχοποιείται όχι απλά τα σχολείο αλλά και το ίδιο το παιδί.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας:

  • ΑΜΕΣΑ να αποκαταστήσουν την αλήθεια, να σταματήσουν κάθε απόπειρα δίωξης των συναδέλφων του σχολείου που φοιτά ο Αμίρ.
  • Να πάρουν όλα τα μέτρα για την ουσιαστική ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο σχολείο, με δημιουργία Τάξεων Υποδοχής, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με στήριξη των σχολείων με υποδομές και χρηματοδότηση, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ και άλλων φορέων.
  • Να πάρουν  μέτρα στήριξης των οικογενειών των προσφυγόπουλων.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι μόνοι τους. Το εργατικό κίνημα είναι δίπλα τους. Η καλύτερη απάντηση στις  ρατσιστικές και φασιστικές συμμορίες είναι η καθημερινή οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στο κοινωνικό σύστημα που τις γεννά – παράλληλα με την εκμετάλλευση, τη φτώχια, τους πολέμους  την προσφυγιά, τη μετανάστευση – και τις χρησιμοποιεί για την εδραίωση της οικονομικής και πολιτικής του εξουσίας.

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΜΟΡΦΩΣΗ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!

Αφήστε μια απάντηση