14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

14   ΔΕΚΕΜΒΡΗ   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ.

 ΟΛΕΣ  ΚΑΙ  ΟΛΟΙ   ΣΤΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΣΤΗΝ  ΟΜΟΝΟΙΑ  ΣΤΙΣ  10:30 Π.Μ.

         

  Τα μέτρα της 3η αξιολόγησης που φέρνει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

 • Δεν αποτελούν το «τέλος των μνημονίων», είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.  Απαιτούνται και υπαγορεύονται από την Ε.Ε., τον ΣΕΒ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να ξηλωθούν εργατικά, λαϊκά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.
 • Βάζουν νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων στο απεργιακό δικαίωμα, γιατί ξέρουν καλά ότι γρήγορα θα γεννηθούν νέοι, πιο μαζικοί αγώνες απέναντι στη βάρβαρη ταξική πολιτική που μας γονατίζει στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
 • Ανοίγουν άμεσα τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας γιατί τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» είναι αγκάθι για τις τράπεζες και τους «επενδυτές» που θέλουν «αναθέρμανση της αγοράς κατοικίας».

 

 • ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ 3ΗΣ   ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  ΕΙΝΑΙ:
 1. Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ. Με το νόμο για τη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου των ιατρών, νομοθετούν την εργάσιμη εβδομάδα των 60 ωρών, σχεδιάζοντας τη γενίκευση της διευθέτησης του εργάσιμου χρόνου σε όλους του κλάδους και στην εκπαίδευση. Η αύξηση του ωραρίου, η κινητικότητα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ.
 2. Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ σύμφωνα με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης.

Η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, τα τεράστια κενά στην ειδική αγωγή, το μοίρασμα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης σε 4 και 5 μαθητές, η μετακίνηση συναδέλφων μέχρι και σε 5 σχολεία για τη συμπλήρωση ωραρίου είναι αποτελέσματα της πολιτικής των σκληρών περικοπών που συνεχίζονται από το σχέδιο του φετινού προϋπολογισμού. Ενός προϋπολογισμού που φορτώνει επιπλέον 2,74 δις ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ παράλληλα προβλέπει «ζεστό χρήμα» για το κεφάλαιο.

Οι αλλαγές στην Προσχολική Αγωγή, και η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει το Νηπιαγωγείο στους Δήμους αποτελούν οδηγό για όλη την εκπαίδευση και όλο το Δημόσιο.

Οι σχεδιασμοί για το νέο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο σκληρό,ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο.

Η πολιτική τους είναι απάνθρωπη και εγκληματική!

Δίκαιη ανάπτυξη σ΄ένα άδικο σύστημα δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα υπάρξει!

                                 

Μόνο   ο αγώνας,   η οργάνωση, η  συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων

μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή πραγματικότητα !

Να μη δεχτούμε ως εργαζόμενοι, ως παιδαγωγοί να θυσιαστούμε στο βωμό των κερδών τους. Να μη γίνουμε δούλοι με σκυμμένο το κεφάλι, να εκπαιδεύουμε τους μαθητές μας για να γίνουν οι σύγχρονοι δούλοι του 21ου αιώνα. 

 • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, από το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
 • Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων.
 • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
 • Κάτω τα χέρια από το ωράριο των εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
 • OXI στην αντιδραστική αξιολόγηση που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση της σχολικής μονάδας, την περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
 • Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Καμιά σκέψη για πέρασμα των νηπιαγωγείων στους Δήμους. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό, όχι παιδεία με κουπόνια και voucher.
 • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από τη τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των παιδιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.
 • Λεφτά για τη μόρφωση των παιδιών όχι για το ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.                                                                                                                                     Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ πρέπει και μπορεί να πετύχει!  Να γίνει η αρχή μιας γενικευμένης αντεπίθεσης!

Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12  και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30π.μ.

Αφήστε μια απάντηση