ΚΑΡΤΕΣ ΟΑΣΑ 2018 (ΑΔΕΔΥ)

   ΑΔΕΔΥ Αθήνα, 19.01.2018
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

Email: adedy@adedy.gr,

             adedy1@adedy.gr

 

Προς:

Τις Ομοσπονδίες – μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

(με την παράκληση να ενημερωθούν οπωσδήποτε και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψαμε (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.-ΟΑΣΑ) για το διάστημα Ιανουάριος 2018 – Ιανουάριος 2019 για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:

Σε συνέχεια του από 22/11/2017 εγγράφου μας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 1. Οι υπεύθυνοι των Δ.Σ. Συλλόγων και Σωματείων του Δημοσίου για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ που έχουν προσκομίσει σ’ αυτόν τον οργανισμό τα στοιχεία για την αντικατάσταση των χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικές, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ θα ειδοποιηθούν από τον ΟΑΣΑ για να παραλάβουν τις ηλεκτρονικές κάρτες, που αφορούν στα μέλη των συλλόγων ή σωματείων τους.
 2. (Προσοχή: Για να παραλάβουν τις ηλεκτρονικές κάρτες θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παραδώσουν στον ΟΑΣΑ τις αντίστοιχες χάρτινες)
 3. Αυτές οι ηλεκτρονικές κάρτες λήγουν στις 31/1/2018 και συνεπώς είναι ανάγκη να επαναφορτιστούν για να ανανεωθούν.      Α) Οι υπεύθυνοι για τις προαναφερόμενες κάρτες, θα πρέπει κατ’ αρχήν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την επαναφόρτιση των ηλεκτρονικών καρτών από τα ενδιαφερόμενα μέλη του συνδικάτου τους. Σύμφωνα με τη νέα σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – ΟΑΣΑ, οι τιμές επαναφόρτισης αναγράφονται παρακάτω:ονομαστικής αξίας 330€ – 15% = 280,50 €ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:        Β)   Μετά απ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι για τις κάρτες θα συντάξουν δύο πίνακες: έναν με τα ονόματα των δικαιούχων για ετήσια ανανέωση και έναν με τα ονόματα των δικαιούχων για εξαμηνιαία ανανέωση. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των καρτών, μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, θα μεταβούν στα γραφεία του οργανισμού και θα επιδώσουν:
 4. Προσοχή: Δίπλα σε κάθε όνομα και στους δύο πίνακες, θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε και ο αριθμός της ηλεκτρονικής του κάρτας. Σε ξεχωριστό πίνακα θα γραφούν και τα ονόματα εκείνων που η κάρτα τους περιλαμβάνει και τη διαδρομή αεροδρομίου, με την ένδειξη αεροδρόμιο ετήσια, αεροδρόμιο εξαμηνιαία. Αντίγραφα αυτών των πινάκων θα δοθούν και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., είτε ηλεκτρονικά (adedy1@adedy.gr, fax 2103246165) είτε με επίδοση δια ζώσης.
 5. Τα χρήματα αυτά, οι υπεύθυνοι καρτών, θα τα αθροίσουν χωριστά για τις ετήσιες και χωριστά για τις εξαμηνιαίες κάρτες και θα τα καταθέσουν στην τράπεζα ALPHA BANK (αρ. λογαριασμού ΟΑΣΑ ALPHA BANK Νο GR91 0140 3580 3580 0200 2000 717), από όπου θα λάβουν δύο καταθετήρια, ένα συνολικά για όλες τις ετήσιες και ένα συνολικά για όλες τις εξαμηνιαίες.
 6. Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν σε όλα τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, Λεωφορεία (και στις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου), Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό έως το Αεροδρόμιο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα του Προαστιακού Μαγούλα – Πειραιάς – Αεροδρόμιο), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στη γραμμή Χ80.
 7. ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 250€ – 13% = 217,50 €
 8. ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ονομαστικής αξίας 490€ – 15% = 416,50 €
 9. Αυτές οι ενιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών ισχύουν για όλα τα μέσα αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ: Λεωφορεία, Τρόλλεϋ, Τραμ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, Μετρό (μέχρι Κορωπί), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στο τμήμα Προαστιακού Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί), για τους μήνες που αναγράφονται στα αντίστοιχα κουπόνια. Δεν ισχύουν στις Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου, στη γραμμή Χ80 και στο τμήμα του Μετρό Κορωπί –Αεροδρόμιο.
 10. ονομαστικής αξίας 170€ – 13% = 147,90 €
 11. ΕΤΗΣΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ:
 12. Επαναφόρτιση Καρτών
 • τους πίνακες και
 • τα καταθετήρια της τράπεζας ALPHA BANK. Προσοχή: Θα πρέπει, μέχρι την 31/1/2018, ο κάθε υπεύθυνος καρτών να έχει ολοκληρώσει τα προαναφερόμενα καθήκοντά του για να μπορούν και οι κάτοχοι ηλεκτρονικών καρτών να ενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική τους κάρτα από την 1/2/2018 και μετά. Τα μέλη δημοσιοϋπαλληλικών συνδικάτων που δεν είχαν το προηγούμενο διάστημα κάρτα ΟΑΣΑ και τώρα θέλουν να πάρουν την ηλεκτρονική, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: Να συγκεντρώσουν τα παρακάτω στοιχεία: Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας. Εκτύπωση του εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το Athens Card. (Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα επισκεφτούν το site www.athenacard.gr και θα εκτυπώσουν το έντυπο Προσωποποίησης αφού πρώτα συμπληρώσουν τα στοιχεία που ζητούνται: όνομα, επώνυμο, ΑΜΚΑ, μήνα και χρόνο γέννησης, καθώς και έναν προσωπικό οκταψήφιο κωδικό, που θα πρέπει να τον θυμάται μόνον ο κάθε κάτοχός του ώστε, σε περίπτωση απώλειας της κάρτας, να γίνει, η αντικατάστασή της).Σημείωση:

 

 • Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις κάρτες που λήγουν:
 • Όλα αυτά, καθώς και το ποσό της ετήσιας ή της εξαμηνιαίας ηλεκτρονικής κάρτας θα πρέπει να τα παραλάβει ο υπεύθυνος καρτών του συνδικάτου. Στη συνέχεια, αφού καταθέσει στην τράπεζα Alpha στον λογαριασμό του ΟΑΣΑ συνολικά τα χρήματα για τις ετήσιες, για τις οποίες θα πάρει το αντίστοιχο καταθετήριο και συνολικά για τις εξαμηνιαίες, για τις οποίες θα πάρει ξεχωριστό καταθετήριο και αφού συντάξει τη λίστα των ονομάτων για ετήσια κάρτα καθώς και ανάλογη λίστα για εξαμηνιαία κάρτα, αλλά και ξεχωριστή για εκείνους που η κάρτα τους θα περιλαμβάνει και τη διαδρομή αεροδρομίου, θα περάσει από τα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Φιλελλήνων και Ψύλλα 2) για να πάρει σχετική βεβαίωση. Με αυτήν τη βεβαίωση, καθώς και με τα υπόλοιπα στοιχεία, θα μεταβεί στον ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15), από όπου θα πάρει τις σχετικές ηλεκτρονικές κάρτες.
 • Έκδοση για πρώτη φορά κάρτας ΟΑΣΑ
 • Σημείωση: Δικαίωμα καρτών ΟΑΣΑ, έχουν και τα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος των μελών των δημοσιοϋπαλληλικών συνδικάτων.
 • Έτσι, ο ΟΑΣΑ πλέον, αναλαμβάνει να ενημερώσει το σύστημα και ο κάθε κάτοχος ηλεκτρονικής κάρτας θα πρέπει να πάει στα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών Μετρό, Τραμ κλπ, από την 1η Φλεβάρη και μετά, και αφού τοποθετήσει την κάρτα του στο εκδοτικό μηχάνημα, θα πατήσει τo κουμπί «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ» και θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η κάθε ηλεκτρονική κάρτα.
 • 28/2/2018, στην τελευταία εβδομάδα του μήνα αυτού και
 • 31/3/2018, στην τελευταία εβδομάδα του μήνα αυτού κτλ.Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 •  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                 ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση