Καταγγέλλουμε τα ψέματα Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αντί να δώσουν λύση στα αιτήματα των εκπαιδευτικών που διαδήλωναν την Παρασκευή 2/3, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή τους την επόμενη μέρα της συγκέντρωσης, έχουν το θράσος κατηγορούν τους αναπληρωτές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για δήθεν απόπειρα ακύρωσης της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία.

Συνήγοροι σ΄αυτή την προσπάθεια ο προέδρος της ΟΛΜΕ αλλά και παράταξη στην Πρωτοβάθμια που με τις δηλώσεις τους αβαντάρουν την κυβέρνηση υοθετώντας την ίδια λογική με το Υπουργείο.

Τα κυβερνητικά ψέματα ξεπέρασαν κάθε όριο!

Τη μέρα της συγκέντρωσης το Υπουργείο Παιδείας ήταν σιδερόφρακτο και γεμάτο ΜΑΤ. Με άνωθεν εντολή πριν καν ξεκινήσει η συγκέντρωση εκκενώθηκαν τα κτήρια και έδιωξαν έξω τους εργαζόμενους. Αυτό καταγγέλθηκε και από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας! Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείου πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και συνενώθηκαν μαζί μας. Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας ήταν (για μια ακόμα φορά !) απών από το Υπουργείο ενώ γνώριζε εδώ και ένα μήνα για τη συγκέντρωση.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που εκλεγμένοι συνδικαλιστές και πρόεδροι σωματείων με την αποφασιστικότητά τους επέβαλαν συνάντηση με το Γ.Γ. του Υπουργείου Γ. Αγγελόπουλο και ο ίδιος δήλωνε ενώπιον τους ότι «δε θα πειραχτεί τρίχα διαδηλωτή», τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο έπνιγαν στα χημικά τη συγκέντρωση!!

Η μαζικότητα όμως της συγκέντρωσης και η αποφασιστικότητα των σωματείων έσπασε την τρομοκρατία, ανάγκασε τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν και να ανοίξει η σιδερόφρακτη πύλη του Υπουργείου. Για ώρες καταλήφθηκε το προαύλιο του Υπουργείου και η αίθουσα συνεδρίων από 2000 εκπαιδευτικούς!

Τέρμα λοιπόν με τα ψέματα!

Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά: Οι εκπαιδευτικοί δεν παρακαλάμε για κλειστές συναντήσεις που θα ακούσουμε ξανά τις ίδιες προεκλογικές δηλώσεις ότι «υπάρχει πλάνο διορισμών σε βάθος τριετίας». Τέτοιες συναντήσεις έχουν γίνει και τέτοιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει πάνω από δέκα φορές τα τελευταία χρόνια.

                                               Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • Να προχωρήσει άμεσα η μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών
  • Να σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της αδιοριστίας
  • Να εξισωθούν ΑΜΕΣΑ τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Αφήστε μια απάντηση