74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

Tο Δ.Σ.  του «ΣEΠΕ» Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» τιμώντας τον αγώνα και τη θυσία των 22 ηρώων κομμμουνιστών εργατών της Ν. Ιωνίας που εκτελέστηκαν τον Μάρτη του 1944 στο μπλόκο της Καλογρέζας, από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές, τους ταγματασφαλίτες και τους δοσίλογους συνεργάτες τους, στέκεται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη μπροστά στους νεκρούς αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης που μέσα από τις γραμμές του ένδοξου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ηρωικής ΕΠΟΝ έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του γέννησε και έθρεψε τον φασισμό και δε δίστασε να ανάψει τη φωτιά του Β΄Παγκόσμιου πολέμου.

 Το Δ.Σ. καλεί τους συναδέλφους να τιμήσουν και τη φετινή επέτειο:

α)   Κάνοντας ιστορική  αναφορά των γεγονότων στους μαθητές μας.

 β) Καταδικάζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και τις πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εμπλέκουν το λαό μας στα επικίνδυνα παιχνίδια των ανταγωνισμών ξένων και ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

γ)  Απομονώνοντας τους νέους πολιτικούς απόγονους του Χίτλερ, τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

δ) Ξεσκεπάζοντας τον ρόλο της ΕΕ και των ΗΠΑ που εμφανίζονται τάχα ως πολέμιοι του φασισμού, εμφανίζοντάς τον ως κάτι ξένο από τον καπιταλισμό, ενώ πλαστογραφούν την ιστορία, προσπαθώντας να εξισώσουν το θύτη με τα θύματα.

ε) Συμμετέχοντας στην πορεία ιστορικής μνήμης που διοργανώνει το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Ν.Ιωνίας το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 από την πλατεία Αναπήρων στις 11.00 π.μ. και στην κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου των εκτελεσμένων.

Αφήστε μια απάντηση