ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 16/3

Σε νέα μαζικότατη πανελλαδική απεργιακή μαχητική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε., Επιτροπές Αγώνα αναπληρωτών από κάθε γωνιά της χώρας, φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και μαθητές, απαιτώντας εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, την πραγματοποίηση 25.000 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων, τη νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας, τη λήψη άμεσα μέτρων στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους.

Για μια άλλη μια φορά οι χιλιάδες διαδηλώτες συνάντησαν σιδερόφραχτες πύλες, πάνοπλους αστυνομικούς και δυνάμεις καταστολής, άδειο το Υπουργείο από τους υπαλλήλους του.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Ο Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε τη συμμετοχή στη συνάντηση Εκπροσώπων των ΕΛΜΕ, των Συλλόγων, των Επιτροπών Αναπληρωτών, των φοιτητικών Συλλόγων και των συνδικαλιστικών φορέων των γονέων παρά μόνο τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών!! Μετά από αυτή την εξέλιξη πρώτοι οι εκπρόσωποι της Α.Σ.Ε. αποχώρησαν από τη συνάντηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας και κατήγγειλαν στους συγκεντρωμένους την απαράδεκτη αυτή στάση του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν έχουμε αυταπάτες ούτε για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα όλων των συναδέλφων αναπληρωτών για άμεσους και μαζικούς διορισμούς, ούτε για το ρόλο των συνδικαλιστικών δυνάμεων που έμειναν και συνέχισαν την «κουβεντούλα» με τον υπουργό έξω και μακριά από τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς, ειδικά της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ που παρόλο τον εκ νέου εμπαιγμό του Υπουργού για υποτιθέμενους διορισμούς τον Οκτώβρη, με την προϋπόθεση α) το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης και β) την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση των σχολείων, δηλαδή τη νέα σφαγή μας, έμειναν να συζητάνε για τον καθορισμό κριτήριων.

Το μήνυμα της κινητοποίησης και η γενική απαίτηση των συγκεντρωμένων είναι η συνέχιση του αγώνα και ότι οι μέρες μέχρι το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα (30/3) χρειάζεται να είναι γεμάτες από αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες. Ο αγώνας αυτός βρίσκεται στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων, των εκπαιδευτικών, όλου του λαού που απαιτεί μόνιμη και σταθερή εργασία. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά.

·         Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19/3 στις 11:30 συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων της Αττικής στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της εξίσωση των δικαιωμάτων, τις άδειες μητρότητας κ.τ.λ.

·         Προχωράμε το απόγευμα της Δευτέρας 19/3 στις 6.30 μμ σε έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ., με θέμα την οργάνωση της συνέχισης των κινητοποιήσεων: 1) για τις 29/3 με πολύμορφες πρωτοβουλίες (συγκεντρώσεις και συναυλίες διαμαρτυρίας) και 2) για τις 30/3 με νέα Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

·         Στις 20/3 συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στα συλλαλητήρια για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση