ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ 19/3)

Πραγματοποιήθηκε τη   Δευτέρα 19/3/2018 ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. με τη συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων. Το Δ.Σ. εκτίμησε το αίτημα για την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων, την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων, τη θεσμοθέτηση μόνιμων μαζικών διορισμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις:

Α) Φάνηκε μέσα από τις τελευταίες εκπαιδευτικές, μαζικές , αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις ότι λειτουργεί ενωτικά στη βάση του κλάδου και ενάντια στην προσπάθεια του «διαίρει και βασίλευε» του Υπουργείου .

Β) Αποδείχτηκε ότι απαντάει στις απαιτήσεις της λαϊκής οικογένειας για τη στοιχειώδη κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των παιδιών τους δημιουργώντας ένα κοινό αγωνιστικό βηματισμό εκπαιδευτικών- γονιών-μαθητών στον αγώνα τους για μια πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και ανοίγει  δρόμους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής .

Γ) Η αγωνιστική διάθεση που αναπτύχθηκε πρέπει να έχει συνέχεια, κλιμάκωση και προοπτική. Γι΄ αυτό το Δ.Σ. κατέληξε στις παρακάτω απόφάσεις:

  1. Συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Β΄Δ/νση την Τετάρτη 21/3 στις 2.00 μ.μ. μαζί με τους όμορους συλλόγους για προβλήματα λειτουργίας των σχολείων της περιοχής μας, ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και τις συμπτύξεις τμημάτων, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών.

2.Στις 20 του Μάρτη (6.30μ.μ.στην Ομόνοια) συμμετέχουμε μαζικά με απόφαση του σωματείου μας στη συγκέντρωση των συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

  1. Τη σύνταξη και τη διακίνηση ανοικτής επιστολής -ενημέρωσης προς τους γονείς των μαθητών μας, τους φορείς και τα συνδικάτα της περιοχής μας για την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική και τα αιτήματά μας . Μαζική διακίνησή της στις 29/3 (ημέρα πανελλαδικής εκπαιδευτικής δράσης).

4.Κάλεσμα προς τους Συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων, την Ομοσπονδία γονέων Αττικής και την ΑΣΓΜΕ σε κοινή σύσκεψη αμέσως μετά το Πάσχα με ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για αγωνιστικό συντονισμό .

  1. Συμμετοχή στις 30 του Μάρτη στη νέα Πανεκπαιδευτική απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το Δ.Σ. εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης αποφάσισε ακόμη:

  1. H ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ (12ε για τους μόνιμους – 5ε για τους αναπληρωτές) να πραγματοποιηθεί από τις 16/4 ως τις 16/5.
  2. Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ του Συλλόγου να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18/5.
  3. Η Β΄ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. προγραμματίζεται για τις 23 ή 30 Μαϊου 2018.
  4. Ο προορισμός της ΦΕΤΙΝΗΣ 8ήμερης ΕΚΔΡΟΜΗΣ του Συλλόγου είναι οι πόλεις Πομπηία – ΡΩΜΗ ( 3 διανυκτερεύσεις). Σιένα –Σαν Σιμιτζιάνο – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ     (2 διανυκτερεύσεις ), τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.
  5. Τα έργα των μαθητών για τη φετινή συμμετοχή τους στη δράση της ΕΕΔΥΕ θα συγκεντρωθούν ως τις 30/3 στα γραφεία του Συλλόγου. ( Ήδη έχουν παραδοθεί στο σύλλογο τα πρώτα έργα. Βάλτε τα δυνατά σας. )

Για την κάθε δράση του συλλόγου θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση