Δελτίο Τύπου για τους πυροπαθείς

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μας, τους γονείς και τους εργαζόμενους της περιοχής μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα αλληλεγγύης του συλλόγου μας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και αίματος προς τους πυροπαθείς της Αττικής.

Επίσης αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους των οικογενειών γνωστών κατοίκων της περιοχής μας όπως του Πάνου Κοκκινίδη, του προέδρου της Ένωσης Γονέων της Ν.Ιωνίας Μάρκου Κατσουλάκη, του συναδέλφου μουσικού σε σχολεία των δήμων μας Δημήτρη Τουρναβίτη για τον άδικο χαμό, στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, των ίδιων αλλά και των ανθρώπων που τους συντρόφευαν στις τελευταίες τους στιγμές.

Το Δ.Σ ταυτόχρονα, μπροστά στις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων οικογενειών, απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης για:

  1. Τη στήριξη των τοπικών και κεντρικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
  2. Την ασφαλή στέγαση, καθαριότητα και υγιεινή, ένδυση και σίτιση των πυρόπληκτων οικογενειών.
  3. Την αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές
  4. Την άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων και των οικογενειών τους.
  5. Την καταγραφή των ζημιών και την ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
  6. Την πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ των εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη των μισθών τους, της ασφάλισής τους, των ενσήμων τους.
  7. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  8. Την πλήρη διαγραφή των δανείων για τις πληγείσες φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες για την πρώτη κύρια και για την εξοχική τους κατοικία. Την πλήρη απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ.
  9. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  10. Χωρίς καμία χρονοτριβή τον άμεσο σχεδιασμό και τη γενναία χρηματοδότηση για τη υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

 

                                                                    

Αφήστε μια απάντηση