Παράσταση Διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή

Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και έχουν καλυφθεί από τις 250 αιτήσεις που υποβλήθηκαν στη Β’ Διεύθυνση, για την παράλληλη στήριξη: 66 ΠΕ70 και 6 ΠΕ60 , με περιπτώσεις να αντιστοιχούν 1 δάσκαλος σε 2 ή και  3 μαθητές.

Το «ένας εκπαιδευτικός προς έναν μαθητή στην Παράλληλη» αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας, αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών μας, ώστε να έχουν μαθησιακή και κοινωνική πρόοδο, και δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για την εξασφάλιση ποιοτικής και ουσιαστικής διδασκαλίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις με κατεύθυνση της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, θέλουν εκπαιδευτικούς-λάστιχο, ευέλικτους, που να “μπαλώνουν τις τρύπες” στα σχολεία μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.

Επισημαίνουμε:

  1. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που προσλήφθηκαν στην παράλληλη στήριξη , πρέπει ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά και δε μπορεί να «μοιράζονται» σε 2,3,4… παιδιά με αποτέλεσμα και αυτά να μένουν αβοήθητα και οι συνάδελφοί μας να αποθαρρύνονται!
  2. Είναι απαράδεκτο, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, να μην καλύπτεται το σύνολο των αναγκών, όταν υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.
  3. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η αόριστη απάντηση για το πότε θα γίνουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη.

Απαιτούμε:

– να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη, που να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά

-να λειτουργήσουν όλες οι υποστηρικτικές δομές κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!

Παλεύουμε αταλάντευτα για μονιμοποίηση τώρα των πάνω από 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν και οι ανάγκες όλων των παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες και να διασφαλιστεί ο επιστημονικός παιδαγωγικός ρόλος των συναδέλφων!

Αντιστεκόμαστε σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, σε όλους τους άδικους κι απάνθρωπους νόμους, πρώτα για τους μαθητές μας και ύστερα για μας και τους συναδέλφους μας. Μόνο με πάλη και μαζικοποίηση των αγώνων θα έχουμε αποτέλεσμα.

Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ του συλλόγου μας στο τμήμα Ειδικής Αγωγής του υπ. Παιδείας με τον κ. Κασσιανό, Διευθυντή την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 14.00.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση