Καταγγελία για απόλυση εργαζόμενης από το δημοτικό ωδείο Ν.Ιωνίας

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή και τη Διοίκηση του ΟΠΑΝ για καταχρηστικές συμπεριφορές οι οποίες  απορρέουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική, το ανύπαρκτο πλαίσιο λειτουργίας της σχολής και κυρίως ότι λειτουργούν το ωδείο καθαρά σαν ιδιωτική επιχείρηση.

Το πρώτο όμως και μεγαλύτερο πρόβλημα που λύνει τα χέρια σε αυτούς που διοικούν το Ωδείο,  να αυθαιρετούν, είναι ο ανταποδοτικός χαρακτήρας του, που προβλέπει ότι το σύνολο της μισθολογικής και ασφαλιστικής δαπάνης των εργαζόμενων καθηγητών καλύπτεται αποκλειστικά από τα δίδακτρα των σπουδαστών. Δηλαδή κράτος και Δήμος λειτουργούν αυτές τις δομές χωρίς να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς τους, ρίχνοντας αποκλειστικά το οικονομικό βάρος της λειτουργίας τους στις πλάτες των σπουδαστών και των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας μάλιστα και δημόσιο χώρο ( 19ο Δ.Σχ. Ν.Ιωνίας ) .

Η υπόθεση της απόλυσης της εργαζόμενης στο Δημοτικό Ωδείο που εργαζόταν, επί 6 συνεχόμενα  χρόνια δεν είναι το μόνο πρόβλημα αυτής της εκπαιδευτικής δομής.

Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο λειτουργίας στηρίζεται η πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού με ελαστικές και όχι με σταθερές εργασιακές σχέσεις. Αυτή είναι η αιτία των χαμηλών ημερομισθίων, της περικοπής των αργιών από τις αμοιβές, η εργασιακή ανασφάλεια των εργαζόμενων. Αυτό το πλαίσιο λειτουργίας οδήγησε πέρυσι τη Δημοτική Αρχή να επιβάλλει για πρώτη χρονιά εξέταστρα για όλους τους σπουδαστές.

Με βάση αυτό το πλαίσιο προχώρησαν στη απόλυσής της. Επειδή πρόβαλε  σθεναρή αντίσταση  στις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής, η οποία εντελώς αυθαίρετα απαίτησε από την εργαζόμενη, να πληρώσει 700 €  για μαθήματα που ποτέ δεν παρακολούθησε, ποτέ δεν πληρώθηκε καθηγητής γι’ αυτά, και ποτέ η ίδια δεν υπέβαλε αίτηση για να τα παρακολουθήσει.

Η εργαζόμενη, απαίτησε την διαγραφή της παράνομα επιβληθείσας οφειλής, και αφού εξάντλησε όλα τα μέσα αναγκάστηκε να ζητήσει εισαγγελική εντολή για να πάρει στοιχεία που την αφορούσαν και η Διοίκηση καταχρηστικά το αρνιόταν και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει.

Μέχρι και σήμερα η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν  έχει διαγράψει το χρέος, αλλά δεν έχει ανανεώσει ούτε τη Σύμβαση διακηρύσσοντας ότι το έκαναν για λόγους «αξιοκρατίας».

Μια πρώτη απάντηση στην παραπλανητική επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής, την έδωσε η πλειοψηφία των γονιών και των μαθητών που δίδασκε η απολυμένη, οι οποίοι αρνήθηκαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Ωδείο με άλλο καθηγητή. Αλλά και όσοι παρέμειναν έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο χωρίς να πάρουν  απάντηση μέχρι σήμερα Κάτι που δείχνει όχι μόνο την ενοχή τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους, να συνεχίσουν στην ίδια αντεργατική κατεύθυνση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:

Καλούμε εργαζόμενους καθηγητές, σπουδαστές και τους γονείς τους να παλέψουμε για :

  • Κατάργηση του ανταποδοτικού πλαισίου λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου.
  • Ανεμπόδιστη παρακολούθηση των σπουδών χωρίς οικονομικά εμπόδια για τους οικονομικά αδύνατους.
  • Μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις για το προσωπικό.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Την ανάκληση της απόλυσης της Κωνσταντίνας Ατζηλλέτου.
  • Αυξήσεις στα ωρομίσθια των καθηγητών με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
  • Να μην περικόπτονται οι αποδοχές των καθηγητών στις επίσημες αργίες και στις περιπτώσεις που οι σπουδαστές δεν έρχονται στα προγραμματισμένα μαθήματα. Είναι απαράδεκτο ο Δήμος να εισπράττει το σύνολο του μηνιαίου διδάκτρου και να δίνει στους καθηγητές μέρος τους.

ΤΟ ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση