ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Συνάδελφε-ισσα αναπληρωτή-τρια,

Η συμμετοχή σoυ στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση των αγώνων που δίνουμε για την εξίσωση των δικαιωμάτων μας με αυτά των μονίμων, για την άμεση μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται μέχρι και σήμερα στην εκπαίδευση, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς χωρίς κριτήρια, σκόπιμους διαχωρισμούς και κατηγοροποιήσεις που προωθούνται από το Υπ.Παιδείας.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διαφοροποιούνται κάθε φορά ανάλογα με τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας (από τις 20.000 του Φίλη, στις 15.000 με ορίζοντα τριετίας του Γιαβρόγλου) όχι μόνο αποτελούν κοροϊδία, αλλά ακόμη και αν γίνονταν πράξη, θα άφηναν απέξω χιλιάδες από μας, που τα τελευταία 15-20 χρόνια αναπληρώνοντας τον ίδιο μας τον εαυτό, εργαζόμαστε στην εκπαίδευση οργώνοντας την χώρα μετακινούμενοι διαρκώς σε δύο, τρία και περισσότερα σχολεία.

Οι αντιεκπαιδευτικές – καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ-ΟΟΣΑ που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και βρήκαν άξιο συνεχιστή και την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνεχή υποχρηματοδότηση, τη γενίκευση των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας, τις 25.000 χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών κάθε Ιούνη, τη συνταξιοδότηση χιλιάδων εκπαιδευτικών (30.000 τα τελευταία 8 χρόνια) και τους μηδενικούς διορισμούς (ούτε το μνημονιακό 1:5 ή 1:10 δεν τήρησαν), δεν μας επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό, καμιά αυταπάτη για τις κυβερνητικές εξαγγελίες, που μάλιστα έρχονται σε μια χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Από την άλλη μεριά, το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο ομαδοποιήσεων και πολυδιάσπασης των αναπληρωτών, συχνά με βάση τον επιστημονικό σύλλογο ή την ειδικότητα, ή την επιτυχία σε γραπτό διαγωνισμό, ή την κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων, το οποίο αποπροσανατολίζει τους συναδέλφους, συντηρώντας στην ουσία, ένα εσωτερικό αλληλοφάγωμα και αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των κυβερνώντων, που γνωρίζουν καλά να δημιουργούν ή να διαχειρίζονται το «διαίρει και βασίλευε». Βέβαια οι συντεχνιακές λογικές με την αντίστοιχη «πίεση» ή «επιρροή» σε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, δεν έχουν φέρει επιτυχία ή πρόσληψη συναδέλφου.

Για τον λόγο αυτό, ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωσή μας στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, και ο αγώνας με χαρακτηριστικά ταξικά, που θα βάζει μπροστά τις δικές μας ανάγκες συνολικά. Με δεδομένη λοιπόν την πρόσληψη κάθε χρόνο 25.000 περίπου αναπληρωτών, το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, δεν είναι μόνο δίκαιο, αλλά οφείλει να αποτελέσει την αιχμή του αγώνα μας για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών και μορφωτικών αναγκών.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ !!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 12/11/2018 αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Αναπληρωτών, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του Δ.Σ. για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που εργάζονται στα σχολεία της περιοχής μας και τον πιο αποτελεσματικό συντονισμό της δράσης μονίμων-αναπληρωτών. Με βάση την παραπάνω απόφαση η Επιτροπή Αναπληρωτών απευθύνει στους αναπληρωτές συναδέλφους  το  παραπάνω κάλεσμα αγώνα

Για τους συναδέλφους-ισσες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναπληρωτών του συλλόγου μας, υπάρχει η δυνατότητα για επικοινωνία, με τους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν με την υποστήριξη του Συλλόγου μας, τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 6939530791 

ΛΟΥΙΖΑ ΖΥΜΑΡΗ     6973912440

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ 6946346067

 

Αφήστε μια απάντηση