ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 9 ΓΕΝΑΡΗ

Πραγματοποιήθηκε στις 9/1 /21019 στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη σωματείων μετά από πρόσκληση των ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» και «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» προκειμένου να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα προσλήψεων- διορισμών των εκπαιδευτικών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι ΣΕΠΕ «Ν. Πλουμπίδης», «Ρόζα Ιμβριώτη», Χαϊδαρίου, Ηλιούπολης,  Θουκυδίδης, η ΕΛΜΕ Πειραιά (παρατηρητής), Γ’ Αθήνας (παρατηρητής), Δ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Β’ Αθήνας (παρατηρητής), εκπρόσωπος από το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς – Ιθάκης, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζόμενων στην Εκπαίδευση, εκπρόσωποι από τη Φιλοσοφική και το Παιδαγωγικό Τμήμα Αθήνας.

Στη συζήτηση τονίστηκε από τους εκπαιδευτικούς ότι το μοναδικό σύνθημα που πρέπει να κυριαρχεί είναι η απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου, αφού μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, βάσει των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών και που θα είναι κοινά για τους όποιους διορισμούς γίνουν τα επόμενα χρόνια , θα οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικοί που σήμερα εργάζονται στην εκπαίδευση ως συμβασιούχοι. Μέσα από τα «ακαδημαϊκά» κριτήρια απαξιώνεται το πτυχίο και μετατρέπεται σε ένα ακόμα χαρτί ανάμεσα στα άλλα. Έτσι οι εκπαιδευτικοί θα οδηγούνται σε ένα ατελείωτο κυνήγι προσόντων και πιστοποιήσεων για να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» για να δουλέψουν στην Εκπαίδευση. Τα κριτήρια που θεσμοθετούνται θα είναι και κριτήρια «αξιολόγησης» – κατηγοριοποίησης του μόνιμου προσωπικού, που ήδη έχει στα σκαριά η κυβέρνηση. Στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών επισημάνθηκαν οι τεράστιες ευθύνες των πλειοψηφιών της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια διευκόλυναν με τη στάση τους την κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. Αυτές οι δυνάμεις μιλάνε για δήθεν κάποια «καλά» κριτήρια, παζαρεύουν τα μόρια κάθε κριτηρίου, αποδέχονται την κυβερνητική επιχειρηματολογία για την «αδυναμία» μαζικών διορισμών (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών), χαρακτηρίζουν ουτοπικό και λαϊκίστικο το αίτημα για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ρίχνουν «νερό στο μύλο της κυβέρνησης», στη λογική του «διαίρει και βασίλευε» που εντέχνως καλλιεργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εκπαιδευτικοί αντιτάσσουν οργανωμένο, μαζικό αγώνα με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και 30.000 άμεσους, μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Αυτό είναι το μοναδικό αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους τους εκπαιδευτικούς. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να παλέψουμε για :

• Μαζικές Γενικές Συνελεύσεις , όπου δεν έχουν γίνει ακόμα.

• Επιτυχία  της 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 11 Γενάρη και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13:00.

• Συμμετέχουμε και καλούμε στην πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ- Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών την Παρασκευή 11/1 στις 16:00 (ξενοδοχείο Αμαλία – Σύνταγμα.

• Προχωράμε σε νέο κύκλο Γ.Σ. και απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση