ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Η ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ” ΤΗΣ ΕΡΗΣ ΡΙΤΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ 10.30 Π.Μ.

Σας καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά στην θεατρική παράσταση «Μαύρη Πεταλούδα» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, την Κυριακή 17 Φλεβάρη 2019, στο Πολύκεντρο <<Ηλέκτρα Αποστόλου>> (Κουντουριώτη 18 & Νεότητος), ώρα 10:30π.μ.πο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ηρακλείου (μέλος ΟΓΕ).

Δηλώστε τη συμμετοχή των παιδιών σας στα τηλ. :

ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ 697 701 9790 – ΙΟΥΛΙΑ ΜΑΡΕΤΣΗ 690 7681423 – ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ 694 4479 7461

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Έρης Ρίτσου. Οι μαύρες πεταλούδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το λιβάδι που ζουν, για να γλιτώσουν από τη μανία του καταστροφικού Ανέμου που θέλει να κυριαρχήσει παντού, σκορπίζοντας το φόβο… Πετούν για μέρες μακριά. Τελικά φθάνουν σ’ένα λιβάδι όπου ζουν οι πολύχρωμες πεταλούδες και οι οποίες βλέπουν τις μαύρες με καχυποψία και φόβο για το κακό που μπορεί να προκαλέσουν…Όταν φτάνει όμως η ώρα που ο Άνεμος απειλεί και το δικό τους λιβάδι, είναι πολύτιμη η βοήθεια που προσφέρουν οι μαύρες πεταλούδες για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό και να λάμψει ο Ήλιος για όλους… Η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ ανεβάζει στη σκηνή διασκευασμένο το παραμύθι της Έρης Ρίτσου «η Μαύρη Πεταλούδα».

Ο φόβος και η προκατάληψη για τον Άλλο, γιατί δε μας μοιάζει και μας ξενίζει, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η αξία της αλληλεγγύης, και τέλος η δύναμη που αποκτούν οι λαοί όταν ενώνονται απέναντι στον κοινό εχθρό που προκαλεί τη δυστυχία τους είναι τα «νήματα» που ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια της παράστασης για τους μικρούς θεατές.

Από την πρώτη παράσταση, το έργο αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς και συνεχίζει κάθε Κυριακή να ανεβαίνει στις εκδηλώσεις που οργανώνουν σωματεία, σύλλογοι γυναικών, γονέων, λαϊκές επιτροπές απευθυνόμενοι στα μέλη τους . Το έργο έχει παιχτεί σε νοσοκομεία, σχολεία, αίθουσες συνδικάτων και πολιτιστικών κέντρων.

Αφήστε μια απάντηση