ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Ο γνωστός για το αντεργατικό του παρελθόν υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης (θυμηθείτε: τη μείωση των μισθών κατά 22% και 32% με νομοθετική ρύθμιση, την κλοπή εκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία ως δώρο στις τράπεζες μέσω του PSI, τη σύλληψη και τη δικαστική παραπομπή των 35 συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα ) με τις δηλώσεις του στη βουλή έδωσε με το “καλημέρα” του, ως εκ νέου υπουργός, τα διαπιστευτήριά του στην εργοδοσία και ξεκαθάρισε τις προθέσεις της κυβέρνησης ΝΔ απέναντι στις διαδικασίες του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, υπερασπιζόμενος μάλιστα και τη γνωστή μαφιόζικη ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ.

Η ΝΔ πατώντας πάνω στον απεργοκτόνο νόμο που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρσι τον Γενάρη και τον ψήφισαν αγκαλιά μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς του εκμεταλλευτικού συστήματος στη Βουλή, προχωρά ακόμη παραπέρα.

Είναι προφανές ότι τον νέο υπουργό εργοδοσίας, με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την απόφαση της απεργίας και τα ηλεκτρονικά μητρώα μελών των σωματείων που εξήγγειλε, δεν τον έπιασε ο πόνος να «βελτιώσει» τη διεκδικητική δράση των εργαζομένων, ούτε η αγωνία να αποτρέψει τη συμμετοχή εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων στις συνδικαλιστικές διαδικασίες. Αντίθετα, βάζει πλάτη σε όλους αυτούς που νιώθουν μίσος για την ενεργή και άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις μορφές πάλης που οι ίδιοι επιλέγουν κάθε φορά να χρησιμοποιούν, κάνει αβάντα σε όσους αντιμάχονται την ταξική ανασύνταξη και κατεύθυνση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ξεκαθαρίζουμε με τη σειρά μας και εμείς από νωρίς: Να μην τολμήσουν!

Οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούμε την ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στις γραμμές των σωματείων.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε εργατικές οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους.

Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει αποδείξει ότι δεν τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται και έχει τον τρόπο να ανατρέψει κάθε εμπόδιο στη δράση του.

Αφήστε μια απάντηση