ΔΑΚΕ Ψηφοδέλτιο-Ανακοίνωση

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί σ’ ένα αλλαγμένο πολιτικά περιβάλλον στο οποίο, όμως, η νέα κυβέρνηση πορεύεται, μέχρι τώρα, στον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη. Τον δρόμο:

• των μηδενικών διορισμών, της αβεβαιότητας και της περιπλάνησης των αναπληρωτών με τα μειωμένα δικαιώματα και την κλεμμένη προϋπηρεσία να μην βλέπουν μπροστά τους την προοπτική πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών.

• του Ολοήμερου που, από όραμα του κλάδου, έγινε το «εργαλείο» περικοπής θέσεων της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χάνοντας τον εκπαιδευτικό του ρόλο.

• της δίχρονης προσχολικής αγωγής που μετ’ εμποδίων (των Δήμων και της υποχρηματοδότησης) γίνεται «δειλά» υποχρεωτική αλλά οι νηπιαγωγοί του ζουν σε καθεστώς πίεσης και σύγχυσης.

• των σχολείων που δίχως την απαραίτητη χρηματοδότηση αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες

• των εκπαιδευτικών που ζουν κι εργάζονται σε καθεστώς οικονομικής, επιστημονικής υποβάθμισης, με την πολιτεία να μην τους στηρίζει στο σπουδαίο για την κοινωνία έργο τους και να τους εκθέτει σε κάθε είδους επιθέσεις.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

οι διεκδικήσεις μας δεν μπορεί να κόβονται και να ράβονται στα μέτρα της λαϊκίστικης ρητορείας των παρατάξεων που λέγοντας στον καθένα ό,τι θέλει ν’ ακούσει, λοιδορούν το συνδικάτο μας, τη Δ.Ο.Ε. με ψεύδη, καλούν σε χωριστές συγκεντρώσεις και «διαδρομές» αποσκοπώντας στη δημιουργία κομματικών – παραταξιακών στρατών και, τελικά, κάνουν τον κλάδο εύκολο και αδύναμο αντίπαλο για την κάθε κυβέρνηση.

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αντιμάχεται κάθε πολιτική που στοχεύει στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Αυτό έκανε απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που άσκησε ή ασκεί αντιεκπαιδευτική πολιτική με τα μέλη της στη Δ.Ο.Ε. και στο σύλλογό μας κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Οι εκπαιδευτικοί – μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. αγωνιζόμαστε για σύλλογο και ομοσπονδία που θα υπερασπίζεται το συνάδελφο και τις θεμελιώδεις κατακτήσεις του κλάδου, δυναμικά και υπεύθυνα με λόγο ειλικρινή, τεκμηριωμένο και με φωνή δυνατή και ανεξάρτητη.

Όλοι μαζί ενωμένα και αποφασιστικά παλεύουμε για:

 Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών, με βάση τις θέσεις του κλάδου για το δημόσιο σχολείο, με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών. 

Δημόσια, δωρεάν 14χρονη εκπαίδευση με 2χρονη δημόσια, δωρεάν, υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, άμεσα. 

Ολοήμερο σχολείο δίχως περιορισμούς, για όλα τα παιδιά (με επαναφορά του υπεύθυνου ολοήμερου στο δημοτικό σχολείο). 

Επαναλειτουργία της Μετεκπαίδευσης και σταθερές δομές επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς. 

Απόσυρση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων Κατρούγκαλου κι επαναφορά της πρόβλεψης για συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών στα 35 χρόνια υπηρεσίας.  Απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. 

Υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών μαθητών, ώστε να ενταχθούν στο σχολικό και κοινωνικό γίγνεσθαι 

Αλλαγή δυσλειτουργικών θεσμών και οργάνων (Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ) που φέρνουν σύγχυση και εργασιακή υπερφόρτωση στα σχολεία (Ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης…) 

Έμπρακτη ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και παράλληλη στήριξη για όλα τα παιδιά που τη χρειάζονται.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ.:

● ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

● ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ (ΦΟΝΗ)

● ΓΚΡΙΤΖΑΠΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

● ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

● ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

● KOKKINOΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

● ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

● ΜΠΕΖΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

● ΠΑΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

● ΣΧΟΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

● ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

● ΧΑΤΖΗ ΕΦΗ

● ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Ε. Ε.:

• ΜΗΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

• ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση