ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Πολλά από τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, δε σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την υγεία του λαού μας, αλλά αφορούν και άλλους τομείς. Είναι εντελώς απαράδεκτο από τη μία η κυβέρνηση επιβάλλοντας μέτρα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με αφορμή την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, να φροντίζει για τα προνόμια και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και από την άλλη να μην προβλέπει την εξασφάλιση για αρκετούς κλάδους εργαζομένων της αναπλήρωσης των πενιχρών μισθολογικών απολαβών τους ανεξάρτητα από τον καθεστώς της εργασιακή τους σχέσης.

Δικαιολογημένα επομένως υπάρχει έντονη ανησυχία για την επιβίωση των 20 εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου της Νέας Ιωνίας, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, των οποίων η μισθοδοσία καθορίζεται με αντίτιμο, δηλαδή από ένα μέρος των διδάκτρων που καταβάλλουν οι μαθητές, έχουν σταματήσει να παραδίδουν μαθήματα από τις 11/3/2020 εξαιτίας της διακοπής των μαθημάτων σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συνέπεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που δημιούργησε και συντήρησε το καθεστώς των ελαστικών μορφών απασχόλησης χωρίς εργασιακά δικαιώματα, είναι αυτοί οι εργαζόμενοι σήμερα να μην έχουν κανένα εισόδημα για όσο καιρό διαρκεί η αναστολή του ωδείου, αφού ούτε συγκαταλέγονται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για το επίδομα των 800 ευρώ.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του δημοτικού Ωδείου Ν.Ιωνίας και:

– Καλούμε τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του ΟΠΑΝ να βρουν τώρα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν άμεσα.

– Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί ενώ γνωρίζει το πρόβλημα σιωπά επιδεικτικά. Απαιτούμε την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος του αντιτίμου και οποιασδήποτε άλλης μορφής ελαστικής εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.

Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Αφήστε μια απάντηση