Οι νέες επικοινωνιακές παγίδες του ΥΠΑΙΘ περί προαιρετικών εξ αποστάσεως μαθημάτων με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από 15/4 έως 21/4

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ύστερα από το φιάσκο της «καταγραφής των ελλείψεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό», συνεχίζοντας την απαράδεκτη επικοινωνιακή τακτική της και για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προχωρά σε μία ακόμα οδηγία για “προαιρετική συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης” με εξαίρεση τις ημέρες από 15/4 (Μ. Τετάρτη) έως 21/4 (Τρίτη του Πάσχα).

Όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των μαθητών μας και τον τρόπο να σταθούμε δίπλα τους. Η συγκεκριμένη οδηγία μέσα από τη λογική της “προαιρετικότητας” οξύνει ακόμα περισσότερο τις ανισότητες, τις συγχύσεις και τις ανισοτιμίες εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα της εφαρμογής της ¨εξ αποστάσεως¨ που αναδείξαμε ως εκπαιδευτικό κίνημα.

Η οδηγία άλλωστε και της Γ.Γ. του Υπουργείου, για προαιρετική δυνατότητα των εκπαιδευτικών “να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης που… εν τούτοις δεν αποτελούν διδακτέα ύλη παρά μόνο εφόσον αυτά παραδοθούν και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη μετά την επαναλειτουργία των σχολείων”, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων, αλλοιώνοντας επιπλέον το ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι εκπαιδευτικοί, όλες αυτές τις μέρες σκυμμένοι πάνω από τα πληκτρολόγια ή με ένα τηλέφωνο στο χέρι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό στη μάχη της μόρφωσης και της αλληλεγγύης για να στηρίζουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειες τους, παρόλο που δεν υπήρξε καμία έμπρακτη υποστήριξη από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Όσο διαρκεί η αναγκαστική αναστολή λειτουργίας των σχολείων θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους μαθητές μας, με όλα τα μέσα και κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες, διεκδικώντας ταυτόχρονα τον απαραίτητο εξοπλισμό για μας και τους μαθητές μας.

Δεν περιμένουμε από το Υπουργείο να μας υποδείξει το πώς και το πότε θα επικοινωνήσουμε με τους μαθητές μας και προφανώς δε διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα.

Το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να εξαπατά την κοινωνία, στήνοντας πονηρές, επικοινωνιακές παγίδες και να μας διευκολύνει στο έργο μας.

Δε ανεχόμαστε ούτε εμείς ούτε οι γονείς και οι μαθητές μας άλλη κοροϊδία.

Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος.

Αφήστε μια απάντηση