Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση στο υπ. Παιδείας 16/4 – Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου μας μαζί με εκπροσώπους και άλλων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας , σήμερα Μ. Πέμπτη 16/4, έδωσαν απάντηση στην πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσουν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που αφορά σε αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Δημοτικών και των Γυμνασίων, στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, στην προώθηση της αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και της καθιέρωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, που έγιναν σε όλη τη χώρα από δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, απέδειξαν πως το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ικανό να απαντά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αποτελούν συνέχεια της πρώτης κινητοποίησης των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απρίλη στο Υπουργείο Παιδείας, σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού. Αποτελούν συνέχεια των κινητοποιήσεων συμπαράστασης στους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, των χτεσινών κινητοποιήσεων συμπαράστασης στους εμποροϋπάλληλους των σούπερ – μάρκετ στις οποίες ο σύλλογός μας έδωσε και σ΄αυτές το «παρών». Απούσες για άλλη μια φορά οι πλειοψηφίες της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που επιλέγοντας τη στήριξη των κυβερνητικών σχεδιασμών, δεν στήριξαν, αντίθετα καταψήφισαν, και υπονόμευσαν την κινητοποίηση των σωματείων.

Η κυβέρνηση και το υπ.Παιδείας θεωρούν ότι οι συνθήκες της πανδημίας, του περιορισμού της κυκλοφορίας και της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Καταδικάζουμε αυτή την τακτική που μόνο εχθρική μπορεί να χαρακτηριστεί, και η οποία αποδεικνύει ότι ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο μόνο αρνητικό περιεχόμενο μπορεί να έχει.

Καταδικάζουμε επίσης απερίφραστα τις απειλές της αστυνομίας και την απόπειρα τρομοκράτησης απέναντι σε συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του Υπουργείου Παιδείας απειλώντας με πρόστιμα.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις Ενώσεις Γονέων και τους μαθητές να ενημερώσουν τα μέλη τους και να είναι σε ετοιμότητα για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία. Η αποφασιστική στάση μας θα σταθεί εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!

Το συνδικαλιστικό κίνημα έδειξε και σήμερα πως έχει τον τρόπο και τη δυνατότητα να απαντήσει, και θα απαντήσει! Κάθε αντίστοιχη προσπάθεια θα πέσει στο κενό.

Οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Απαιτούμε:

• Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

• Εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης του δημόσιου σχολείου, να παράσχει καθολικά όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υλοποιήσει τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων. Να διασφαλίσει, με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, πως όλοι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στην “εκπαιδευτική διαδικασία” αυτό το διάστημα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

Link με φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις:   https://www.flickr.com/photos/188047115@N08/sets/72157713913566547/

Αφήστε μια απάντηση