ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής επίθεσης δώσαμε το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι Σωματείων των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών με τη συγκέντρωσή μας στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει εν μέσω πανδημίας το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία θα μας βρει απέναντί της.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι ΣΕΠΕ: «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Μ. Παπαμαύρος», «Ν. Πλουμπιδης», «Θουκυδίδης», Παλαιού Φαλήρου, Αν. Αττικής «Κ. Σωτηρίου», «Έλλη Αλεξίου», Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, «Αριστοτέλης», «Κ. Βάρναλης», «Αθηνά», Α’ Σύλλογος Αθηνών, Αμαρουσίου, «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» και οι ΕΛΜΕ: Α’Δυτ. Αττικής, Γ’ ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Δ’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, Α’ Δυτικής Αττικής και Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, προσπερνώντας τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οι οποίες είναι εδώ και καιρό απούσες από κάθε προσπάθεια διεκδίκησης.

Αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει επίσης η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των συγκεντρωμένων ότι τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται δε θα φιμώσουν τις φωνές όσων διεκδικούν και αγωνίζονται και η πάλη μας θα συνεχιστεί πολύμορφα με ενημερώσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες με την απαίτηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν λύνει τα μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης, αλλά με κρίσιμες διατάξεις τους υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Αφήστε μια απάντηση