ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (από τη συνάντηση Συλλόγων Π.Ε. στα γραφεία της ΔΟΕ στις 27/4)

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε τη Δευτέρα 27/4 στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας 20 Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Αττικής με το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Δυστυχώς η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ –ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ) ήταν απούσα, γεγονός που έρχεται να αποδείξει, για άλλη μια φορά, την απαξίωση και την περιφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζουν τόσο τα Πρωτοβάθμια Σωματεία όσο και τους συναδέλφους που αυτά εκπροσωπούν.

Τα Σωματεία εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις αλλά και την αγανάκτησή τους, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φέρνει το νομοσχέδιο για κατάθεση (εν μέσω πανδημίας και απαγορεύσεων, ώστε να μη συναντήσει καμία αντίδραση) όσο και για το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Τα Σωματεία τόνισαν ότι πρόκειται για ένα βαθιά αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Ορθώνει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια των παιδιών να μορφωθούν, αλλάζει τα προγράμματα σπουδών στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο (για την καλλιέργεια δεξιοτήτων και σε αντιπαράθεση με την ολόπλευρη γνώση), αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, αδιαφορώντας ακόμα και για τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας της υγείας, ενώ η καθιέρωση του ελάχιστου αριθμού μαθητών θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων. Επιπλέον, στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται η μεγαλύτερη εμπλοκή της Τοπικής Διοίκησης και των Ιδιωτών στην εκπαιδευτική διαδικασία, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Σε όλες αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές καλούνται να υπακούσουν οι εκπαιδευτικοί και με βάση το κατά πόσο τις εφαρμόζουν θα αξιολογούνται…

Για τους παραπάνω λόγους τα Σωματεία ζητάνε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και καλούν την πλειοψηφία της ΔΟΕ, της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας στο Δημόσιο, να πάψει να κρύβεται, να σταματήσει να δίνει πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση και να οργανώσει τον αγώνα ώστε το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί.

Τα Σωματεία, όλο αυτό το διάστημα των πρωτόγνωρων και δύσκολων συνθηκών, ανέπτυξαν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης, με τις κινητοποιήσεις, εν μέσω κορονοϊού, στις 2/4 στο Υπ. Παιδείας, στις 7/4 για την Υγεία, στις 15/4 για τους εργαζόμενους στα super market, στις 16/4 για δεύτερη φορά στο Υπουργείο Παιδείας & στις 24/4 στη Βουλή με κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

1. Με συμμετοχή την Τρίτη 28/4 στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους, όπου θα ενημερώσουμε τον λαό της περιοχής μας για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τις θέσεις μας, με συνέντευξη στον τοπικό τύπο, με διακίνηση της ανακοίνωσης σε στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (σταθμό ΗΣΑΠ).

2. Με συμμετοχή την 1η του Μάη σε συγκέντρωση Συνδικάτων–Φορέων.

3. Κλιμακώνουμε την πάλη με νέα κινητοποίηση. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο!

4. Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες οργανώνουμε πρόγραμμα ενημέρωσης των συναδέλφων με τηλεδιασκέψεις ανά σχολική μονάδα.

Τώρα είναι ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση