ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020 – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΜΟΡΦΩΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ

 Παράξενη πρωτομαγιά

μ’ αγκάθια πλέκουν σήμερα στεφάνια…….

……Παράξενη πρωτομαγιά

ο ήλιος καίει το πέλαγο στη δύση

μα της καρδιάς την πυρκαγιά

πού θα βρεθεί ποτάμι να την σβήσει

(Ν.Γκάτσος )

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς,

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εδώ και μέρες δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε όρθιοι δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουνε άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια, σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, για μέτρα στήριξης των σχολείων. Στεκόμαστε απέναντι στους αντεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας με κλειστά σχολεία, απαιτώντας:

Να μην κατατεθεί – να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που χειροτερεύει το σχολείο και υψώνει νέους ταξικούς φραγμούς!

Μέσα σε αυτές τι σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1Η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής, τα χιλιάδες σημερινά θύματα της εργατικής τάξης, σε όλο το κόσμο, αλλά και στη χώρα μας, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Η πανδημία για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε το σύνθημα ότι: ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ

Η διεθνής καπιταλιστική κρίση των τελευταίων δέκα χρόνων, αλλά και η σημερινή που την επιτάχυνε η εξάπλωση του ιού, έδειξε ότι οι μόνοι χρήσιμοι και αναγκαίοι είναι οι εργαζόμενοι και το επιστημονικό δυναμικό που δίχως αυτούς δε λειτουργεί τίποτε.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων, τις δυνατότητες και τα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, το εργατικό δυναμικό στην υγεία και στην έρευνα για να κερδίζουν και αυτήν την περίοδο δισεκατομμύρια, αυτοί που επιλέγουν πόσοι άνθρωποι θα ζήσουν με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων τους δεν έχουν καμιά χρησιμότητα. Εγκληματούν σε βάρος μας !

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή της πανδημίας να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων, προσφέροντας τεράστιες χρηματοδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς

Η 1η Μάη μας αποδεικνύει την τεράστια αλήθεια ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός. Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας συσπειρωμένοι στα σωματεία μας για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Τιμάμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά παραμένοντας όρθιοι και δυνατοί γιατί ο αγώνας τώρα ξεκινά!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

• Να παρθούν πίσω καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.

• Απαιτούμε διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

• Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

• Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

• Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

• Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κι όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια.

• Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεών μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

• Για ένα σχολείο, που θα δίνει όλη την αναγκαία μόρφωση και τις ικανότητες που απαιτείται να έχουν οι μαθητές σήμερα, με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο.

• Με νέα σύγχρονα σχολεία, υλικοτεχνική υποδομή στήριξης των μαθητών με όλα τα μέσα, με κρατική ευθύνη και δωρεάν.

• Με επίλυση εδώ και τώρα του προβλήματος των χρόνιων κενών στα σχολεία με την άμεση μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται στα σχολεία.

• Με ολόπλευρη στήριξη του εκπαιδευτικού. Συμμετέχουμε από κοινού με τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας (χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες), καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στις συμβολικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της Νέα Ιωνίας.

 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Αφήστε μια απάντηση