ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της χώρας μας που γιόρτασαν τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μάη στην πλατεία Σημηριώτη, στην Νέα Ιωνία, η συγκέντρωση μνήμης και τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, κόντρα στις απαγορεύσεις και τις απειλές προστίμων. Με παρουσία συμβολική, και όχι μαζική, λόγω των συνθηκών, με μάσκες, γάντια και τις σχετικές αποστάσεις, μέλη και εκπρόσωποι από τα Δ.Σ σωματείων και συνδικάτων της περιοχής, αλλά και ενώσεις γυναικών, έδωσαν το “παρών”, στέλνοντας το μήνυμα, ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν δυνατοί, μόνο όταν έχουν φωνή.

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής, Ενώσεων ΕΒΕ, και Συλλόγων Γυναικών, από την Νέα Ιωνία, την Μεταμόρφωση, και το Ηράκλειο. Ανάμεσα τους και αντιπροσωπεία από τον Σύλλογό μας «Γ. Σεφέρης». Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωπος των ΕΒΕ, ο πρόεδρος του συλλόγου μας Κώστας Κατιμερτζόγλου και εκπρόσωπος των ΟΤΑ.

Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων, αλλά και των ομιλητών, ότι «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», και ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνεχίσουν τους αγώνες τους για τις σύγχρονες ανάγκες τους, ενάντια σ’ ένα σύστημα που γεννάει μόνο βαρβαρότητα, καθώς και ότι τα σωματεία σ’ αυτούς τους αγώνες οφείλουν να παραμείνουν ενεργά, δυνατά, συμμετοχικά, ώστε να αποτελέσουν το στήριγμα των εργαζομένων σε αυτές τις δύσκολες μέρες .

Αφήστε μια απάντηση