ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 25/8 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Δυναμική κινητοποίηση και πορεία προς στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25/8, από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων, απαιτώντας υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εμάς τους εκπαιδευτικούς.

Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα, εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Διεκδικούμε:

• Δραστική μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, να μην υπερβαίνει τα 15 παιδιά

• Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, με άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη

• Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού έτσι ώστε από την πρώτη ημέρα να μη λείπει κανείς από τα σχολεία και να λειτουργήσουν με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

Σε αυτά τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματα, που εδώ και 4 μήνες διατυπώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κωφεύει επιδεικτικά και ταυτόχρονα εμπαίζει ολόκληρη την κοινωνία, λέγοντας ότι ο μέσος όρος μαθητών στη τάξη είναι 17 παιδιά. Γράφουν στα παλιά τους παπούτσια ακόμα και τις προτροπές των ειδικών για την αποφυγή συγχρωτισμού, κρατώντας τα πολυπληθή τμήματα ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μη δώσει ούτε 1€ από τα 70 δις των πακέτων στήριξης, για την μόρφωση και την υγεία του λαού, αλλά να επιλέγει να στηρίξει απλόχερα τους επιχειρηματικούς ομίλους (αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες, κλπ). Τα μοναδικά πρωτόκολλα που τηρούν είναι αυτά της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι απαράδεκτη η στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας η οποία αν και βρισκόταν στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων επέλεξε να μη συναντηθεί με αντιπροσωπία των εκπαιδευτικών και των γονιών λέγοντας ότι απουσίαζε.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε την απόπειρα της αστυνομίας (εκτελώντας φυσικά «άνωθεν» εντολές) να περιορίσει την κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια εφαρμογής του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η αποφασιστική στάση των σωματείων και του γονεϊκού κινήματος απέτρεψε αυτά τα σχέδια! Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα, μέσα από το σωματείο μας συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ώστε Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά να διεκδικούμε την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία!

ΤΟ ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση