ΟΧΙ στη Νομοθετική διάταξη περί «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υπ. Παιδείας, που με την κατάθεση τροπολογίας στο ΠΔ 1/2003 προωθούν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι τυχαία ούτε έχει να κάνει αποκλειστικά με τα προβλήματα που προκύπτουν από τον κορονοϊό. Είναι συνέχεια των αντεργατικών ρυθμίσεων της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εισαγωγή του 50% + 1 για τη λήψη απεργιακής απόφασης από τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων, του χουντικής έμπνευσης νόμου της Ν.Δ. για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των σωματείων με το Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελών.

Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων (με τον καθένα μόνο του πίσω από έναν υπολογιστή, απομονωμένο από τους συναδέλφους του, ξεκομμένο από τη ζωντανή ιδεολογική διαπάλη), με σκοπό την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων, τη χειραγώγηση, την ενσωμάτωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση, με αφορμή τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να «μπει χέρι» στη λειτουργία των σωματείων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

• ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΔ 1/2003

• Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για την ασφαλή διενέργεια των εκλογών «δια ζώσης» (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό κλπ) ή να αναβληθούν οι εκλογές και να παραταθεί η θητεία των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

• Να διεξαχθούν οι εκλογές σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες για την εκλογή εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης και να δηλώσουν ότι: εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους, ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να αποσύρει τα ψηφοδέλτια σε ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ.