Καμία συμμετοχή – μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές για αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» απαντά θετικά στην πρόσκληση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Αμαρουσίου» για συνάντηση αντιπροσωπειών των Δ.Σ. των όμορων συλλόγων της Δ/νσης Π.Ε. Β΄Αθήνας και προσέρχεται στη συγκεκριμένη σύσκεψη με την παρακάτω θέση:

Παρά τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, δεκάδων ΕΛΜΕ και Συλλόγων που, εκφράζοντας την καθολική αντίθεση του κλάδου, συντεταγμένα, όπως ο σύλλογός μας μαζί και με τους δύο όμορους συλλόγους στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας, αιτήθηκαν στις Δ/νσεις την απόσυρση των υποψηφιοτήτων όλων των παρατάξεων από τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το Υπουργείο Παιδείας μέσω διαρροών σε φιλικά ΜΜΕ, αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών στις 07/11 μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το Υπουργείο ουσιαστικά με μία πραξικοπηματική κίνηση επιχειρεί να διοργανώσει εκλογές στις οποίες οι υποψήφιοι δε θέλουν να συμμετέχουν, οι συνάδελφοι δε θέλουν να ψηφίσουν, ούτε και να ελέγξουν την εγκυρότητα της ψηφοφορίας μέσω των εφορευτικών επιτροπών αφού η μαζική αντίθεση του κλάδου απέναντι στις ψευτοεκλογές απεικονίζεται ακόμα και στη δυσκολία της Διοίκησης να ορίσουν εφορευτικές επιτροπές σε αρκετές Διευθύνσεις, καθώς οι συνάδελφοι αρνούνται μαζικά τη συμμετοχή τους σε αυτές!

Ο τρόπος που προσπαθεί η Υπουργός να περάσει την ψηφοφορία αποτελεί ωμή κρατική παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στη ζωή και τη δράση των σωματείων και «πρόβα τζενεράλε», πριν την ψήφιση του νέου αντισυνδικαλιστικού νόμου, ως συνέχεια των προηγούμενων, ώστε να επεκταθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία και στις ΓΣ, ειδικά σε ό,τι αφορά την απόφασή τους για κήρυξη απεργίας, αλλά και στις εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. και αντιπροσώπων στα συνέδρια των συνδικάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

οι μέρες που απομένουν μέχρι τις ψευτοεκλογές στις 07/11 είναι πραγματικά κρίσιμες. Το Δ.Σ. παρέχοντας πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη, καλεί:

Τους συναδέλφους που έχουν οριστεί από τη Δ/νση ως μέλη εφορευτικών επιτροπών να δηλώσουν τώρα τις παραιτήσεις τους.

Τους συναδέλφους να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ούτε μία ψήφος στην ηλεκτρονική ψευτοκάλπη!

Τους υποψήφιους που, παρόλα τα προηγούμενα, ενδέχεται να ψηφιστούν από κάποιους που δε θα σεβαστούν την ομόθυμη απόφαση του κλάδου για αποχή, να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα, να το καταγγείλουν ως προϊόν νοθείας και υπόγειων διεργασιών και να δηλώσουν αμέσως την παραίτησή τους. Όποιοι/ες δεχτούν τη θέση του (ψευτο)αιρετού θέτουν τον εαυτό τους εκτός του Συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές δε θα νομιμοποιηθούν από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, όπως δεν τις νομιμοποιεί και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τη μυστικότητα και τη δια ζώσης ψηφοφορία.

Το πραξικόπημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. δε θα περάσει!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

Αφήστε μια απάντηση