ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7 Μ.Μ. ΠΛ.ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ

Τους τελευταίους μήνες όλες οι λαϊκές οικογένειες, μισθωτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών, με πολύ μεγάλη δυσκολία βγάζουμε τον μήνα, εξαιτίας των αυξήσεων σε βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στα ενοίκια, στα καύσιμα, στη φορολογία, στις περικοπές σε υγεία και παιδεία, σε αντίθεση με τις  φοροελαφρύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες.

Σε τοπικό επίπεδο αντί να μειωθούν ή και να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη και τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στις αθλητικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, για αρκετές κατηγορίες δημοτών, η κατάσταση, με ευθύνη των δημοτικών αρχών, παραμένει το ίδιο δύσκολη για όλους μας, ενώ οι ελλείψεις σε σχολικές κτηριακές και αθλητικές υποδομές, σε ελεύθερους χώρους πολλαπλασιάζονται.

Αποδεικνύεται ότι και στην κρίση και στην «ανάπτυξη», είτε με  μνημόνια, είτε με γενναία κρατικά πακέτα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων, χαμένος βγαίνει πάντα ο λαός. Αποδεικνύεται επίσης ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά λύση από «σωτήρες», καθώς οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, σε δημοτικούς υπαλλήλους και η «κάλυψή» τους με συμβασιούχους είναι η κοινή συνισταμένη όλων των Κυβερνήσεων.

Η μόνη λύση και διέξοδος είναι η οργάνωσή μας, η αλληλεγγύη, η κοινή μας δράση για τη προστασία του εισοδήματος μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του, χωρίς φαγητό, ρεύμα, θέρμανση.

Διεκδικούμε:

1. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  2. Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  3. Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής.
  4. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.
  5. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν.
  6. Ελεύθερος διακανονισμός στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ανεξάρτητα του ύψους οφειλής.
  7. Δωρεάν δρομολόγια στα ΜΜΜ κατά την έναρξη και λήξη των βαρδιών, με δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, ανέργους, ΑΜΕΑ και συνταξιούχους.
  8. Επιδότηση ενοικίου για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, φοιτητές, πολύτεκνους, συμβασιούχους και μικρές επιχειρήσεις.
  9. Μείωση των δημοτικών τελών για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και τους μικρούς επαγγελματίες. Αντίστοιχα στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  10. Έκτακτη επιχορήγηση για τις σχολικές επιτροπές και για τις αθλητικές υποδομές.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία να πάρουν μέρος  στη συγκέντρωση στην πλατεία Σημηριώτη της Ν. Ιωνίας  την Τρίτη 12 του Απρίλη  στις 7.00 μ.μ. Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Μόνο ο ενωμένος λαϊκός αγώνας θα σώσει τον λαό.

ΟΛΟΙ  ΓΙΑ  ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ