Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό – Οι εξετάσεις PISA αποτελούν εργαλείο επίθεσης στους μαθητές και αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης των σχολείων

Συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο την Τρίτη 17 / 5 12:30 – Κτήριο 5, αίθουσα 1, Δικαστήρια Ευελπίδων, ώρα εκδίκασης της  αγωγής του ΥΠΑΙΘ ενάντια στην στάση εργασίας, που εξήγγειλαν  ΟΛΜΕ-ΔΟΕ κατά του διαγωνισμού της  (το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από 1 ως 3 ώρες στο ωράριο κάθε συναδέλφου μεταξύ 11.30 – 3μμ για τη συμμετοχή στη Συγκέντρωση)  

Ο Σύλλογός μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ έχει τοποθετηθεί με ανακοινώσεις του σχετικά με για το θέμα της «ελληνικής pisa» . Συμπερασματικά, οι εξετάσεις PISA, τέκνο του ΟΟΣΑ, αποτελούν έναν ακόμα μοχλό της κυβερνητικής επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, προωθούν την αξιολόγηση.  Μαζί με την Τράπεζα Θεμάτων, στοχεύουν σε ένα πιο εχθρικό σχολείο για τα παιδιά του λαού, πιο ταξικό, αξιολογημένο – κατηγοριοποιημένο. Σε ένα   σχολείο, πολλών ταχυτήτων, φτηνό για το κράτος και ακριβό για τον λαό.

Η πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ να κάνει νέα αγωγή ενάντια στην προκηρυγμένη στάση εργασίας από τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA, επικαλούμενη ξανά τον αντισυνδικαλιστικό – αντιαπεργιακό Νόμο 4808 (Χατζηδάκη) δε μας εκπλήσσει.

Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ χρησιμοποιούν τον αυταρχισμό για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, καταστέλλοντας τις δίκαιες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Έχουν μίσος για τα παιδιά του λαού και για όσους θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Το πιο προκλητικό είναι ότι στην αγωγή του, το ΥΠΑΙΘ εξυβρίζει ξανά τον κλάδο, αναφέροντας ότι αρνείται «διαρκώς την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης». Το άσπρο μαύρο δηλαδή!

Όμως, ακόμα και αν η στάση εργασίας των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ βγει παράνομη και καταχρηστική, ο Σύλλογός μας έχει ήδη από τις 9/5 προκηρύξει δική της στάση εργασίας, η οποία είναι σε απόλυτη ισχύ! Η στάση εργασίας αφορά όλα τα σχολεία ευθύνης του Συλλόγου Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» και είναι έμπρακτη στάση εναντίωσης στις αντιδραστικές εξετάσεις PISA.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους:

Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αντιδραστικές εξετάσεις PISA,

– Να αποδοκιμάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις συνεχείς κυβερνητικές ύβρεις στον κλάδο και την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογός μας  Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ την Τετάρτη 18 / 5, ώρες 8.00 – 11.00 π.μ. 

                                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση