Η νέα χρονιά να μας βρει σε θέση μάχης με αισιοδοξία και μαχητικότητα για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει!

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές μας και στους γονείς τους

 Οι αγωνίες, τα άγχη, τα ερωτηματικά, με την έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς είναι κοινά και αφορούν το πώς τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, θα έχουν το σχολείο και τη μόρφωση που δικαιούνται.

 Κανένας συνάδελφος εκπαιδευτικός να μη συμβιβαστεί με τη σημερινή μίζερη και καταθλιπτική πραγματικότητα. Να μη θεωρήσει ως «κανονικότητα» τα αντιλαϊκά μέτρα, τις περικοπές, τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία, την πετσοκομμένη χρηματοδότηση.

 Κανένας να μη δώσει άλλοθι και συγχωροχάρτι στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, αύξησαν στα 67 το όριο συνταξιοδότησης, στράγγιζαν το λαό με τη ανελέητη φοροληστεία, έβαλαν το σχολείο στον «κόφτη» των μνημονίων και των αντιλαϊκών κατευθύνσεων Ε.Ε.- ΟΟΣΑ.

Από την πρώτη μέρα της σχολική χρονιάς να παλέψουμε για:

  •   Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.
  •  Μόνιμους – μαζικούς διορισμούς και σταθερή δουλειά για όλους.
  •   Αύξηση στους μισθούς μας – Ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων.
  •   Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών (12μήνες συμβάσεις εργασίας, εξίσωση αδειών κ.ά.).
  • Στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών (ενισχυτική διδασκαλία, σίτιση, μεταφορά).

Απέναντι στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης». Απέναντι στα νέα μέτρα, που ετοιμάζει η κυβέρνηση μπροστά στο κλείσιμο της 3η αξιολόγησης. Απέναντι στην προσπάθεια χτυπήματος του δικαιώματος στην απεργία. Απέναντι στην προώθηση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση, που στόχο έχει ένα ακόμα πιο ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο, με λιγότερο και πιο πειθήνιο προσωπικό..

Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε! Μπορούμε ν΄ αλλάξουμε την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να βάλουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ε.Ε. και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Καλή σχολική χρονιά, καλό αγώνα!

Ψηλά το κεφάλι, εμείς έχουμε το δίκιο και τη δύναμη!

Αφήστε μια απάντηση