ΟΧΙ στον αποκλεισμό των αναπληρωτών από την ενισχυτική διδασκαλία!

Το Υπ. Παιδείας με απαντητικό έγγραφό του διευκρινίζει ότι, όσοι αναπληρωτές προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ (δηλαδή όλη η Πρωτοβάθμια!!) για το πρόγραμμα του λεγόμενου «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Σχολείου» δεν μπορούν να συμπληρώσουν ωράριο ούτε με ενισχυτική διδασκαλία ούτε με παράλληλη στήριξη ούτε με διοικητικό έργο εξαιτίας της διαφορετικής πηγής από την οποία χρηματοδοτείται  η μισθοδοσία τους !

  ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ   ΑΛΛΗ   ΜΙΑ  ΦΟΡΑ  ΟΤΙ:

  1. Η χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που πίνουν νερό στο όνομά της διάφορες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, σημαίνει συγκεκριμένους περιορισμούς, εργαζόμενους με ολοένα ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατηγοριοποιήσεις και διαχωρισμούς ανάμεσα σε μόνιμους και αναπληρωτές, χτύπημα εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.
  1. Ο εκάστοτε «νέος» τύπος σχολείου, που στηρίζεται οικονομικά στα προγράμματα  ΕΣΠΑ, έχει ημερομηνία λήξης, όταν τελειώνει η συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Εκείνο όμως που  προσθέτει είναι οι νέες αντιδραστικές αλλαγές στη ζωή των εκπαιδευτικών και στη μόρφωση των μαθητών!

Το  ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  καταγγέλλει το Υπ. Παιδείας για τον απαράδεχτο αντιπαιδαγωγικό, αντιεκπαιδευτικό αποκλεισμό των συναδέλφων αναπληρωτών από τη δυνατότητα να συμπληρώσουν το ωράριό τους με ενισχυτική διδασκαλία διαχωρίζοντάς τους από τους μόνιμους συναδέλφους τους   και  ΑΠΑΙΤΕΙ:

ü  ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ και να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των αναπληρωτών συναδέλφων σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου, άρα και η δυνατότητα να συμπληρώνουν το ωράριο με όλους τους τρόπους που το κάνουν και οι μόνιμοι.

ü  Αποκλειστική χρηματοδότηση της εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δραστική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Τα χρήματα των προγραμμάτων ΕΣΠΑ να εντάσσονται στην Κρατικό Προϋπολογισμό και η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης να γίνεται αποκλειστικά από αυτόν.

ü  Διεκδικούμε αταλάντευτα: ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΎΣ – ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Και ως τότε ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ σε μισθούς, άδειες, τοποθετήσεις, αποσπάσεις κ.λπ. και μέτρα στήριξής τους.

Αφήστε μια απάντηση