ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 [a.s.e.seferis@gmail.com]

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ

Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της ΕΕ, του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα μνημόνια και παγιώνει το καθεστώς της μόνιμης επιτροπείας. Υπέγραψε το μονομερές δικαίωμα στους δανειστές να αυξάνουν τα μέτρα κατά το δοκούν ανά τρίμηνο, ενώ η ίδια δεσμεύεται να θέτει στην έγκριση των «Θεσμών» κάθε ενέργεια της, ώστε να διαπιστώνεται αν συνάδει με την επίτευξη των στόχων τους.

Ο κατάλογος των «προαπαιτούμενων» που ψηφίστηκαν, το τρίτο μνημόνιο, το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» και ο επερχόμενος νόμος για το ασφαλιστικό, αν επιτρέψουμε να περάσουν, θα ολοκληρώσουν την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας και θα διαμορφώσουν μια ριζικά διαφορετική κατάσταση, όπου το δικαίωμα στην σύνταξη και την περίθαλψη θα είναι άπιαστο όνειρο για μεγάλα τμήματα εργαζομένων (ιδιαίτερα των νέων), ενώ η σύνταξη θα είναι ένα πενιχρότατο βοήθημα για τα πολύ βαθιά γεράματα.

Η φοροκαταιγίδα ενάντια στους εργαζόμενους, η ραγδαία προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων (λιμάνια, ΟΔΙΕ, αεροδρόμια, ενέργεια κλπ), η επερχόμενη επίθεση για τα κόκκινα δάνεια και την κατοικία, η μόνιμη κινητικότητα και αξιολόγηση στο δημόσιο αλλά και το νέο μισθολόγιο που έρχεται και θα αποτελέσει νέα λαιμητόμο για τις αμοιβές και τους όρους εργασίας είναι τα στοιχεία της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους.

Το 3ο αντιλαϊκό μνημόνιο διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση με την υλοποίηση των αναδιαρθρώσεων ΕΕ- ΟΟΣΑ, αλλά και με εφαρμογή των προηγούμενων νόμων του «νέου σχολείου» και του ν. 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου. Οκτώβρης με χιλιάδες κενά, μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, μείωση κατά 10% των χρημάτων των σχολικών επιτροπών. Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας μιλά για εθελοντισμό, αξιολόγηση και αύξηση ωραρίου και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που ξεκινά το πηγαινέλα για έγκριση στις Βρυξέλλες, προβλέπει μείωση δαπανών για παιδεία. Ο Υπ. Παιδείας έχει το θράσος να εξαγγέλλει διάλογο και κάτω από το μανδύα του διαλόγου επιδιώκει να προωθήσει τα προαποφασισμένα μέτρα.

Η χρονιά ξεκίνησε με ένα μπαράζ δικών απέναντι σε αγωνιστές, ιδιαίτερα αυτών των αγώνων με μαχητικές μορφές από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων που νίκησαν (ΕΛΜΕ Σάμου, Διοικητικοί ΑΕΙ, αιρετοί Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011, κλπ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από συντονισμένους μαχητικούς αγώνες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, τις συλλογικότητές τους, μπορούν να αναστρέψουν την βάρβαρη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καλή εκδοχή και καλός τρόπος εφαρμογής των Μνημονίων.

Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τους αγώνες ενάντια στα μέτρα που ψηφίζονται, ενάντια στα μνημόνια παλιά και νέα, ενάντια στην απόδοση όλου του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. O δρόμος της εξυπηρέτησης του Χρέους, της ΕΕ και του ΔΝΤ, των Μνημονίων ΔΕΝ είναι μονόδρομος αλλά δρόμος καταστροφής για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; 

Για την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, το κόστος της υποταγής και των μνημονιακών μονόδρομων ισοδυναμεί με την κοινωνική τους εξόντωση και τον πολιτικό τους αφοπλισμό.

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής είναι ανθόσπαρτος. Είναι όμως ολοφάνερο ότι το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι είναι απείρως απεχθέστερο και βαρύτερο από το τίμημα του αγώνα, της αντίστασης και της ρήξης με το μνημονιακό αστικό  καθεστώς, με την ΕΕ, το ευρώ, το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις τους.

Αυτός ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τον κόσμο της εργασίας. Αυτή την ευθύνη οφείλουμε να αναλογιστούμε και να αναλάβουμε σήμερα.

Ας απαντήσουμε με μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή στα συνδικάτο σε μια περίοδο που θέλουν να χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τη συλλογική δράση γενικότερα.

 ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ και στο πανεργατικό συλλαλητήριο.

 

Δημιουργός: ΑΣΕ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών—Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε. δεν είναι κομματική συνδικαλιστική παράταξη, συγκροτήθηκε και λειτουργεί στο επίπεδο του Συλλόγου με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης, σε αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό - κυβερνητικό - κομματικό συνδικαλισμό και με πλήρη διαχωρισμό από τους μηχανισμούς των κυβερνήσεων, του υπουργείου και της διοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση