ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ

Το Δ.Σ. του  ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει στους συναδέλφους, στους γονείς, στην εργατική τάξη, τη νεολαία και το λαό της περιοχής μας την απαράδεκτη ενέργεια, να τιμωρηθεί από τη μονάδα του ένας Έλληνας στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του, γιατί τόλμησε να υψώσει το πατριωτικό του ανάστημα και να μιλήσει σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο για το καθήκον  που έχουν τα παιδιά των εργατικών  λαϊκών οικογενειών  που υπηρετούν  τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων  και των συνόρων της χώρας μας.

Το «παράπτωμά» του ήταν ότι κατήγγειλε τις αιτίες που δημιουργούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. που σαν αποτέλεσμα έχουν το αιματοκύλισμα των λαών και τον ξεριζωμό τους από τις πατρίδες τους.

Οι φαντάροι  είναι του λαού παιδιά  και έχουν κάθε δικαίωμα  να εκφράζουν τις απόψεις τους  για τα προβλήματα  που συνολικά αντιμετωπίζουν η εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, αλλά και για το μεγάλο ζήτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που είναι σε εξέλιξη και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας.

Το Δ.Σ. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ γιατί, την ίδια ώρα που επιθεωρεί στρατιωτικές μονάδες  μαζί με φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που δίνει «γη και ύδωρ» για την εξυπηρέτηση των στόχων του  ΝΑΤΟ βάζοντας και τη δική της σφραγίδα στην όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων  στη Συρία  κι αλλού, για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τιμωρείται ένας στρατιώτης  που ανέδειξε  ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς.

Καταδικάζουμε  αυτή την ενέργεια  και καλούμε τους συμαδέλφους μέσα από το σωματείο μας, μαζί με τον εργαζόμενο λαό της περιοχής μας  να συμβάλουν αποφασιστικά, στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς  των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ενάντια στην πολιτική που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά.

 

Αφήστε μια απάντηση