Για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει την αγανάκτηση του σωματείου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών κενών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικούς, καθώς και την ικανοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών: ειτουργικές υπεραραριθμίες, αναρτήσεις λειτουργικών κενών, τοποθετήσεις αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ….

Στην προσπάθειά της η Β΄ Δ/νση να ανταποκριθεί στα ευφυολογήματα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «κανονικότητας» και στην Εκπαίδευση «με όλους τους εκπαιδευτικούς από την πρώτη μέρα στα σχολεία», παρόλο που για μια ακόμα σχολική χρονιά δεν υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί,  λειτουργεί σε βάρος των συναδέλφων προχωρώντας σε συνεχείς ανακοινοποιήσεις πινάκων με λειτουργικά κενά που επικαιροποιούνται από ώρα σε ώρα και που πολλά από αυτά πότε εμφανίζονται και πότε εξαφανίζονται, λειτουργικά κενά για τους συν/φους των ειδικοτήτων χωρίς να αναγράφονται δίπλα οι ώρες που χρειάζεται κάθε σχολείο, σε αναρτήσεις από την Διεύθυνση μέσα στη νύχτα του Σαββάτου ή μέσα στο καταμεσήμερο της Κυριακής με τρίωρες προθεσμίες για δήλωση προτιμήσεων, σε συνεχείς «ανακοινοποιήσεις επί το ορθόν» των κενών ζητώντας καινούρια δήλωση προτίμησης, σε τοποθετήσεις που δεν έχουν δηλωθεί, δημιουργώντας τον δίκαιο εκνευρισμό και την ανασφάλεια των συναδέλφων, ενώ καλούνται Δ/ντές και Δ/ντριες Δημοτικών Σχολείων να προσκομίσουν τα λειτουργικά κενά τα οποία έχουν στείλει επανειλημμένως στη Δ/νση, με οδηγίες που αναιρούν αυτές της προηγούμενης ημέρας.

 

Απαιτούμε την επανάληψη της διαδικασίας των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων εκπαιδευτικών για λειτουργικές υπεραριθμίες – αποσπάσεις όπου υπάρχουν ενστάσεις – αιτήσεις θεραπείας και τη διαδικασία της τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με την επανακοινοποίηση όλων των λειτουργικών κενών και την ανάρτηση των ωρών ανά σχολείο που πρέπει να καλύψουν οι συν/φοι των ειδικοτήτων.

 

Αφήστε μια απάντηση