ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ Ν.ΙΩΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Τη Δευτέρα 8/10 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ν.Ιωνίας συζητήθηκε με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το θέμα της απόρριψης του αιτήματος του Συλλόγου μας για την παραχώρηση 2 αιθουσών στο 4ο Δημοτικό σχολείο Ν.Ιωνίας από τη Σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπ/σης.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα γίνονται ήδη 5 χρόνια, οι εκπαιδευτικοί είναι συναδέλφισσες-μέλη του συλλόγου μας και παραδίδουν εθελοντικά μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες-γονείς των μαθητών μας αλλά και ενδιαφερόμενους της ευρύτερης περιοχής.

Η δημοτική αρχή (ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος παιδείας και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας πήραν τον λόγο) χρησιμοποίησαν ένα σωρό δικαιολογίες για την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, όπως: η αρνητική γνωμοδότηση του διευθυντή του 4ου Δημ. Σχολείου, ότι το πάτωμα των αιθουσών έχει φθαρεί, ότι «επιβαρύνεται» με πολλές δραστηριότητες μόνο μια σχολική μονάδα στο δήμο, ότι δεν προλαβαίνει η καθαρίστρια να καθαρίσει. Τελικά υποστήριξαν την απόφαση του αντιδημάρχου για αλλαγή χώρου.

Όμως ακούσαμε και δημοτικούς συμβούλους να αμφισβητούν «έντεχνα», τη «νόμιμη» λειτουργία του σχολείου μεταναστών, την εγκυρότητα του αναλυτικού προγράμματος που ακολουθείται, τα βιβλία που χρησιμοποιούνται…. Άλλοι εξέφρασαν τη «λύπη» τους για τα παιδιά που διδάσκουμε, ίσως επειδή είμαστε τόσο επίμονοι για ένα θέμα τόσο σοβαρό. Επίσης άρχισαν απλόχερα να μας προσφέρουν αίθουσες,….. το ΚΕΠ, το ΚΕΜΙΠΟ, το 19οΔημ.(το οποίο όμως είναι δεσμευμένο), το 1ο Δημοτικό, το Λύκειο στα Πευκάκια και το 5ο Γυμνάσιο (χωρίς όμως να έχουν επικοινωνήσει με τους διευθυντές ….).

Στο δημαρχείο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ καθώς και συνάδελφοι μέλη του συλλόγου μας. Μετά τον κύκλο των ομιλιών, ακολούθησε και η τοποθέτηση μίας από τις συναδέλφισσες που διδάσκουν τους μετανάστες. Η ίδια υποστήριξε πως χρειάζεται οπωσδήποτε σχολική αίθουσα με θρανία και πίνακα για τη λειτουργία του σχολείου και διαβεβαίωσε ότι οι μαθητές μας δεν έχουν προκαλέσει φθορές όλα αυτά τα χρόνια και η καθαριότητα της αίθουσας ακολουθεί μετά την λήξη των μαθημάτων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος διέκοπτε συνεχώς τον εισηγητή κατά το κλείσιμό του, υποστηρίζοντας ότι είναι «κουραστικός», δεν έβαλε καν σε ψηφοφορία το θέμα και το παρέπεμψε στη συνεδρίαση της επόμενης ΔΕΠ. Ο πρόεδρος του συλλόγου μας, που ήταν και εισηγητής, ως δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, δέχτηκε επίθεση και κριτική για την ανακοίνωση – καταγγελία του Δ.Σ. από τον Δήμαρχο και αρκετούς δημοτικούς συμβούλους για βαριές κατηγορίες περί ρατσισμού και εμπάθειας του συλλόγου προς τη δημοτική αρχή.

Εμείς τους ακούσαμε όλους. Αν ήθελαν όλοι αυτοί που παρουσιάζονται θιγμένοι, θα είχαν προτείνει στη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής εναλλακτικά άλλους σχολικούς χώρους αφού δεν είχαν σκοπό να παραχωρήσουν το 4ο Δ.Σχ. και θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τη συνήθη ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, όπως κάνουν πολύ εύκολα και γρήγορα με τις παραχωρήσεις των σχολείων σε διάφορους άλλους φορείς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα κριτήρια παραχώρησης. Αντίθετα «κλείνουν τα μάτια» μπροστά στις οικονομικές συναλλαγές που γίνονται μέσα στα δημόσια σχολεία για διάφορες δραστηριότητες.

Ένα είναι σίγουρο: Χρησιμοποιώντας ένα σωρό προσχήματα, βάζουν συνεχώς εμπόδια στη λειτουργία του σχολείου μεταναστών για να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση στη δράση του συλλόγου μας. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από την απαίτησή μας να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα. Καλούμε τη ΔΕΠ να συνεδριάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας και να πάρει απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση