ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (17/10)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/10 στα γραφεία της ΟΛΜΕ σύσκεψη. Συμμετείχαν με αποφάσεις οι ΣΕΠΕ: Ν. Πλουμπίδης, Ρ. Ιμβριώτη, Γ. Σεφέρης, Σωκράτης, οι ΕΛΜΕ: Πειραιά,    Γ’ Δυτ.Αττικής και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών. Συμμετείχαν ως παρατηρητές οι ΣΕΠΕ: Ρ. Φεραίος, Αριστοτέλης, Πρόοδος, Γ. Παπαμαύρος, Γληνός και οι ΕΛΜΕ Ζ’ και Δ’ Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των παραπάνω εκπαιδευτικών σωματείων αναφέρθηκαν στα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, αποδομώντας τα επιχειρήματα περί «κανονικότητας» που προβάλλει το υπουργείο παιδείας.

Στόχος όλων ήταν η ανάδειξη και η ικανοποίηση των σύγχρονων πραγματικών αναγκών, η συμπόρευση με τα εργατικά σωματεία και η οργάνωση της απεργιακής απάντησης στην επίθεση της κυβέρνησης στις 8 του Νοέμβρη, ημέρα που δεκάδες Ομοσπονδίες και ΕΚ, εκατοντάδες συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα απεργούν, καθώς και την ημέρα της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 14 του Νοέμβρη.

Διεκδικούμε:

 • Μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών! Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων!
 • Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία !
 • Ειδική Αγωγή για όλα τα παιδιά! Να λειτουργήσουν όλες οι δομές!
 • Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!
 • Αυξήσεις στους μισθούς! Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού! Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!
 • Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!
 • Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες!

Το επόμενο διάστημα καλούμε τα σωματεία να δώσουμε μάχη για:

 • Να οργανώσουμε με αποφάσεις ΔΣ και συλλόγων διδασκόντων των αγώνα την αποχή των συναδέλφων από κάθε μορφή αξιολόγησης και να καλέσουμε τις Ομοσπονδίες να πάρουν αποφάσεις αποχής.
 • Να διοργανώσουμε εκδήλωση-ημερίδα ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση. Πραγματοποιούμε συσκέψεις και κοινές πρωτοβουλίες με τα σχολεία, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων και προχωράμε σε κινητοποιήσεις, σε Δήμους, Περιφέρειες, και Υπουργείο.
 • Να δυναμώσουμε την πάλη για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής σε όλη τη χώρα.
 • Για να απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά μόλις κατατεθούν τα κριτήρια «διορισμών» από το υπουργείο παιδείας με πολύμορφες κινητοποιήσεις.
 • Να κλιμακώσουμε με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και νέες κινητοποιήσεις.

Στηρίζουμε την απεργία των συνδικάτων στις 8/11 με διευκολυντικές στάσεις εργασίας. Στις 14/11 παίρνουμε την απεργία στα χέρια μας και παλεύουμε για την επιτυχία της προβάλλοντας το δικό μας πλαίσιο.

Αποφάσεις για την απεργία στις 8 του Νοέμβρη έχουν πάρει τα σωματεία:

ΣΕΠΕ: Ν. Πλουμπίδης, Ρ. Ιμβριώτη, Γ. Σεφέρης, Σωκράτης, Αριστοτέλης, Χαϊδαρίου

ΕΛΜΕ: Πειραιά, Γ΄Αθήνας, Β’ Αθήνας, Δ’ Αν. Αττικής, Ν. Αθήνας, ΣΤ’ Αθήνας, Γ’ Δυτ. Αττικής

Δυναμικά, αποφασιστικά και μαχητικά βάζουμε μπροστά τις δικές μας ΑΝΑΓΚΕΣ διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά

 

 

Αφήστε μια απάντηση