Να ληφθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα καθαριότητας των σχολείων και προστασίας των παιδιών από την εποχική γρίπη

Το υπουργείο Παιδείας μπροστά στην έξαρση της γρίπης προσπαθεί με εγκυκλίους και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους ίδιους τους μαθητές να δώσει λύσεις, καθώς πολλά σχολεία στην περιοχή ευθύνης του συλλόγου μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωπα με το συγκεκριμένο πρόβλημα και πολλοί μαθητές μετρούν απουσίες από τα μαθήματά τους. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η επίσημη πολιτεία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς δεν φαίνεται να προσανατολίζονται στη λήψη προληπτικών μέτρων μαζικού χαρακτήρα.

Η εγκύκλιος του υπουργείου είναι μακριά από τη σημερινή σχολική πραγματικότητα καθώς τα περισσότερα σχολεία των δήμων μας σήμερα δε διαθέτουν επαρκές προσωπικό καθαριότητας και πολλά απ΄ αυτά επαρκή μέσα ατομικής υγιεινής για τους μαθητές (υγρό σαπούνι, χάρτινες χειροπετσέτες, αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα).

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» θεωρώντας ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με εγκυκλίους και οδηγίες για τα “μάτια του κόσμου” και ότι η εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά υποχρέωση του ίδιου του κράτους, διεκδικεί:

1. Άμεση κρατική χρηματοδότηση των σχολείων για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά).

2. Μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ώστε να διατηρούνται καθαρά τα σχολεία κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Ανάγκη ύπαρξης πρωινής καθαρίστριας.

3. Άμεση δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στο πλαίσιο του ΕΣΥ με αποκλειστική ευθύνη για την παρακολούθηση της υγείας, την πρόληψη, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη όλων των μαθητών.

4. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικό έλεγχο για τους ανασφάλιστους, ανέργους γονείς και τις οικογένειές τους. Δωρεάν και πλήρη εμβολιασμό και ιατρικό έλεγχο όλων των μαθητών, μέσω κρατικών δομών και κινητών μονάδων Υγείας, με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισης του γονέα.

Αφήστε μια απάντηση