ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» 2. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

1. Τα μέλη του Δ.Σ. στην τακτική συνεδρίαση του μήνα Μάρτη συνεδρίασαν μέσω διαδικτύου την Πέμπτη 12/3/2020 και ώρα 7.30 μ.μ με θέματα τα οποία είχαν οριστεί για συζήτηση πριν την απόφαση του ΕΟΔΥ για κλείσιμο των σχολείων :

1. Οργάνωση σύσκεψης με νηπιαγωγούς για τις τελευταίες προτάσεις του υπουργείου για το παιδαγωγικό περιεχόμενο του νηπιαγωγείου

2. Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης – Πεύκης για ζητήματα σχολικής στέγης – καθαριότητας των σχολείων – αντιμετώπισης εποχικών ιώσεων – ελλείψεων σε βοηθητικό προσωπικό.

3. Οργάνωση σύσκεψης αναπληρωτών για ζητήματα μόνιμων διορισμών – εξίσωσης δικαιωμάτων τους με μόνιμους – στέγασης – μετακινήσεων.

4. Έκδοση ανακοίνωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος.

5. Κινητοποιήσεις – εκδηλώσεις για ασφαλιστικά δικαιώματα – αξιολόγηση.

6. Πολιτιστικές εκδηλώσεις (Μέγαρο Μουσικής) – χορός συλλόγου ( Γλυκερία – Μ. Κανά ).

7. Συμμετοχή στη σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

8. Συμμετοχή στη σύσκεψη- κινητοποίηση για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» με σωματεία και συλλόγους της περιοχής μας.

9. Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του μπλόκου της Καλογρέζας.

10. Διοργάνωση Αιμοδοσίας Μαϊου (11/5).

11. Συγκέντρωση της Β΄ δόσης συνδρομής.

12. Εκδρομή του συλλόγου στο εξωτερικό ( Πολωνία)

Το ΔΣ αποφάσισε για την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού: α) την αναβολή των εκδηλώσεων μαζικού χαρακτήρα: συσκέψεις – κινητοποιήσεις- θεατρικές παραστάσεις – μουσικές εκδηλώσεις (όπως το καθιερωμένο ετήσιο γλέντι του συλλόγου) – συναντήσεις με τους δημάρχους της περιοχής – εκδρομή στο εξωτερικό κ.ά)

β) την έκδοση από το Δ.Σ ανακοινώσεων, καταγγελιών, προτάσεων κ.ά. που αφορούν τρέχοντα πολιτικά και εκπαιδευτικά ζητήματα θα γίνεται μέσω διαδικτυακής συνεννόησης.

2. – Καλούμε τους διευθυντές και τις προϊσταμένες να στέλνουν τα ενημερωτικά του Συλλόγου «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» στους εκπαιδευτικούς της σχολικής τους μονάδας.

– Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες-μέλη του συλλόγου μας:

• να παρακολουθούν την ενημέρωση και περιμένουμε προτάσεις, απόψεις, ιδέες… ό, τι μπορεί να συμβάλλει στη μεταξύ μας συνεργασία και αλληλοβοήθεια site :

www. syllogos-seferis.gr

mail : segseferis@gmail.com, gseferis.edu@gmail.com

gseferis.edu@gmail.com

facebook: Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Γ. Σεφέρης”

• να έρθουν σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ για κάθε απορία, ερώτηση πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

• να απευθυνθούν στο ΔΣ όσοι αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας με τον κορονοϊό ή οτιδήποτε άλλο (χρόνια προβλήματα, ευπαθείς ομάδες)

– Επικοινωνούμε με τα μέσα που διαθέτουμε και με τους γονείς και τους μαθητές μας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο. Καταγγέλλουμε κάθε φαινόμενο αισχροκέρδειας, απλήρωτης εργασίας, απολύσεων… σε βάρος των διπλανών μας. Καταγγέλλουμε κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας από την πλευρά της Διοίκησης.

Μην ξεχνάμε ότι στο όνομα πάλι της «εθνικής ομοψυχίας» και της «ατομικής ευθύνης», που οι διαχειριστές της εξουσίας επικαλούνται , κρύβοντας τις πολιτικές τους ευθύνες για τις ελλείψεις και τις περικοπές σε δημοσία υγεία – παιδεία- κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, στο τέλος αυτής της περιπέτειας κάποιοι θα βγουν με περισσότερα κέρδη και θα προσπαθήσουν να περάσουν ένα σωρό μέτρα (αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά)

Η επικοινωνία μεταξύ μας , η συσπείρωση και η επαφή με τον Σύλλογό μας, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα, είναι τα απαραίτητα όπλα για να ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία αυτές τις ώρες που δοκιμάζεται η υγεία του λαού μας.

  Δεν αναστέλλουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας!

Δεν υποστέλλουμε τη σημαία των δίκαιων αιτημάτων μας ! Δεν κατεβάζουμε τον πήχη των αναγκών μας!    

Δεν κατεβάζουμε τον πήχη των αναγκών μας!    

Αφήστε μια απάντηση