Για την καταγραφή των αναγκών των μαθητών σε H/Y και tablet!

Με μια οδηγία του το Υπουργείο Παιδείας το απόγευμα της Τρίτης 7/4, που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλεί τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων και Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων, με διαδικασίες fast-track να διερευνήσουν με τη βοήθεια των συναδέλφων, ποιοι μαθητές δεν έχουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό (tablet, laptop).

Μ΄αυτή του κίνηση το Υπουργείο ουσιαστικά παραδέχεται ότι το αφήγημά του πως “όλοι οι μαθητές έχουν ισότιμη πρόσβαση” στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν έχει βάση και ότι τα τεράστια προβλήματα, που εδώ και μέρες το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα έχει αναδείξει είναι υπαρκτά.

Τα χρονικά όρια που θέτει το Υπουργείο και κατ’ επέκταση οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές των σχολείων, τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων και τους συναδέλφους για να σταλούν τα στοιχεία είναι ασφυκτικά και σχεδόν απαγορευτικά για οποιαδήποτε καταγραφή.

Είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και αδικίες. Το Υπουργείο δεν διευκρινίζει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες και στην ουσία μιλά για δανεισμό σε ορισμένους μαθητές ύστερα από μια καταγραφή με ευθύνη των εκπαιδευτικών, που έχει βάση τον διαχωρισμό μαθητών και οικογενειών με τη διαδικασία της διερεύνησης για το «ποιος έχει και ποιος όχι», χρησιμοποιώντας δεδομένα που μπορεί να θεωρηθούν και προσωπικά .

Αυτό είναι κοροϊδία! Τη στιγμή που η επιλογή της κυβέρνησης να χαρίσει εκατομμύρια ευρώ σε καναλάρχες, κλινικάρχες, εργολάβους και επιχειρήσεις αποφασίζεται μέσα σε λίγες ώρες, ενώ όταν είναι να ικανοποιήσει την ανάγκη όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών για την ισότιμη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση να ανακαλύπτει συνεχώς προφάσεις.

Το αίτημα που εδώ και μέρες έχουν διατυπώσεις δεκάδες ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και η ΑΣΓΜΕ είναι σαφές: Η Υπουργός Παιδείας να ανακοινώσει ΤΩΡΑ ένα tablet, γρήγορο και δωρεάν internet, για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς διαχωρισμούς με βαση την καθολική πρόσβαση στο αγαθό της ενημέρωσης, της επικοινωνίας, και της μορφωτικής διαδικασίας.

Η Διεύθυνση άμεσα αλλά και οι Διευθυντές και Προϊσταμένες να δώσουν τα στοιχεία όλων ανεξαιρέτως των μαθητών των σχολείων προς το Υπουργείο .

Αφήστε μια απάντηση