ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ του Σ.Ε. Π.Ε. « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» για απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων-Kαμιά συμμετοχή στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών και τις σχετικές αποφάσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αναβολή λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία).

To Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» αρνείται να νομιμοποιήσει την παραπάνω αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδιασμού για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των συνδικάτων, με εργαζόμενους απομονωμένους, μακριά από τις μαζικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις για να αποδυναμωθεί κάθε εστία αγώνα και αντίστασης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, καλεί:

• Όλες τις παρατάξεις που έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια, για την ανάδειξη αιρετών για το Π.Υ.Σ.Π.Ε Β΄ Αθήνας, να σεβαστούν τη σχετική απόφαση του συλλόγου μας και του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, να τα αποσύρουν, καταθέτοντας αιτήσεις απόσυρσης συνολικά στη Β΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

• Όλους τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικών επιτροπών. Έχοντας την συνδικαλιστική κάλυψη από το σωματείο μας και την Ομοσπονδία, να μην υποκύψουν σε πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν, από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

• Όλους τους συναδέλφους της Β΄ Αθήνας να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απέχουν μαζικά από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί τα ΔΣ των όμορων συλλόγων «Αμαρουσίου» και «Ο Περικλής» την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 13.30 στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. σε κοινή παράσταση στον Δ/ντή Εκπαίδευσης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την απόφασή τους να καλέσουν τις παρατάξεις στην απόσυρση των ψηφοδελτίων τους από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση