ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΕΠΕ « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ » ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ

Πρόσφατα σε σχολείο της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, μαθητές,  εκπαιδευτικοί και γονείς έπεσαν θύματα καταγγελιών και διασυρμού από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ  και αναρτήσεις στο διαδίκτυο  που καμία σχέση δεν έχουν με την εκπαιδευτική πραγματικότητα.  Όποια προβλήματα προκύπτουν μέσα στα σχολεία οι συνάδελφοι μας έχουν αποδείξει ότι  μπορούν και πρέπει να τα διαχειρίζονται στα πλαίσια του σχολείου. Είτε αφορούν τη συμπεριφορά μαθητών, είτε σε παράπονα και  παρεμβάσεις γονέων που έχουν σχέση με το διδακτικό τους έργο ή το ενδιαφέρον τους για την προστασία των παιδιών τους. Δυστυχώς πολλές φορές η κατάσταση εκτρέπεται και τα παράπονα  γίνονται καταγγελίες άδικες και ανυπόστατες σε βάρος των συναδέλφων, με απειλές μέχρι και για μηνύσεις εναντίον τους.

Είναι αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι απέναντι σ΄ αυτό το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια εναντίον τους  μπορούν και πρέπει να απευθύνονται στον Σύλλογό μας. Και είναι σίγουρο ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» μπορεί να καλύψει νομικά όσους και όσες συναδέλφους διώκονται άδικα.  

Έχουμε αποδείξει πως στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων έμπρακτα. Και  πρόσφατα – έχοντας  παραστεί σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας για να προστατέψουμε  συναδέλφους, απευθυνόμενοι και στη νομική σύμβουλο της ΔΟΕ και σε δικηγόρο που συνεργάζεται πρόθυμα με τον Σύλλογό μας –  αλλά και κατά το παρελθόν έχοντας καταγγείλει τη  «βιομηχανία αναφορών» προς τη Δ/νση  ως  πράξη τρομοκράτησης και εκφοβισμού.

Φυσικά η  πραγματικότητα  αποδεικνύει  ότι η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια  και αποτέλεσμα  της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας η οποία  στρέφεται όλο και πιο  πιο εχθρικά στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας αλλά  και της ευθύνης της Διεύθυνσης  Π.Ε. Β΄ Αθήνας που την υπερασπίζεται  καθώς αυτή η πολιτική:

  α) Αφήνει τα σχολεία Δεκέμβριο μήνα με δεκάδες ώρες να χάνονται εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.

β)  Οι παράλληλες στηρίξεις παραμένουν λιγότερες από τις μισές στερώντας από τα ίδια τα παιδιά την εξειδικευμένη στήριξη που έχουν ανάγκη.

γ) Τμήματα ένταξης δεν είναι στελεχωμένα ενώ κοντεύει να τελειώσει  το πρώτο τρίμηνο.

 δ) Εκπαιδευτικοί μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για να καλύψουν κενά εκπαιδευτικών λόγω βραχυχρόνιων  αδειών οι οποίες αφορούν την υγεία τους.

 ε) Δεν υπάρχει κάλυψη ούτε για τις μακροχρόνιες άδειες  απουσίας εν μέσω πανδημίας,  με αποτέλεσμα μετακίνηση συναδέλφων από τα ολοήμερα τμήματα στα πρωινά και τους  γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση με τη λειτουργία των σχολείων.  

στ) Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί είναι ανύπαρκτοι για να διαχειριστούν τις δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν μέσα κι έξω από τη σχολική τάξη.

ζ) Όλο το νομικό πλαίσιο όχι μόνο αφήνει εκτεθειμένους τους εκπαιδευτικούς απέναντι στις οποιεσδήποτε κατηγορίες αλλά προβλέπει και προσθέτει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερες πειθαρχικές ποινές  όταν δεν ακολουθούν πειθήνια τις αντιεκπαιδευτικές εντολές των εκάστοτε κυβερνήσεων.  

Όσο το καθεστώς της αδιοριστίας διαιωνίζεται, γιατί και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, αρνείται να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, η υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης δε θα σταματήσει.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στον Σύλλογο μας αυθαιρεσίες και μετακινήσεις.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουμε μαζί  την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.

Απαιτούμε να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

  ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ                            ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση