ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα – Ν. Πέραμο Αττικής.

Με μία ώρα μπόρας χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, φτωχοί άνθρωποι, καταστράφηκαν οικογένειες. Σημαντικές ζημιές έγιναν και προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στα σχολεία της περιοχής. Κυρίως στους αύλειους χώρους και στην περίφραξη ορισμένων, στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις παροχής θέρμανσης. Ζημιές περιορισμένης έκτασης υπάρχουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις περιοχές Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Νέας Περάμου, ενώ λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο υπάρχει αδυναμία μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών. Σοβαρότερες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της Μάνδρας με καταστροφές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στην περίφραξη. Στο 5ο Δημοτικό και στο 2ο Δημοτικό έχει καταρρεύσει μέρος της περίφραξης του σχολείου. Σπίτια συναδέλφων έχουν καταστραφεί στις πληγείσες περιοχές, ενώ μεγάλες καταστροφές και στις κατοικίες των μαθητών, όπως στην περίπτωση του ΕΠΑΛ Μεγάρων.

Συνάδελφοι, η εστίαση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η συνήθεια ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά είναι προκλητική και εξοργιστική. Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι φταίει η νοοτροπία των ανθρώπων και ότι υπήρξαν και άλλοτε θάνατοι είναι απαράδεκτη! Δεν πρέπει να συνηθίζουμε! Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την απώλεια της ζωής ως φυσικό φαινόμενο.

Όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος, γραφικότητα ή υπερβολή και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνει πολύ ακριβά και με τη ζωή του. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη. Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη” για τον λαό.

Όλα όσα συμβαίνουν, ξανά, αυτές τις μέρες, θέτουν ως επιτακτική ανάγκη να παρθούν επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και για την αποκατάσταση των ζημιών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:

 • Άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης, καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση, προστασία των εργαζομένων από απολύσεις, σχεδιασμό και χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων.
 • Ενίσχυση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα.
 • Να καταβληθούν κανονικά τα ημερομίσθια των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν προσωρινά εξαιτίας των πλημμυρών στη Δυτική Αττική, όπως και των εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά.
 • Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανένας εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του, να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του και να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.
 • Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
 • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.
 • Άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους»

Ειδικά για τα σχολεία της περιοχής:

 • Να γίνει άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών. Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από τους κρατικούς φορείς σε όλα τα σχολεία, να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η δυνατότητα να πραγματοποιείται κανονικά το μάθημα.
 • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για επισκευές και έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές ώστε να καλυφθούν στο 100% οι ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων μαθητών και συναδέλφων έχουν ανάγκη.
 • Αποκλειστικά δωρεάν και με ασφάλεια μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ειδικά στη Νέα Πέραμο, όπου οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν αυτόν το δρόμο «καρμανιόλα» έξω από το στρατόπεδο Πυροβολικού.
 • Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού, για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.

Το Δ.Σ. καλεί  τα μέλη του Συλλόγου σε ΑΜΕΣΗ και ΕΜΠΡΑΚΤΗ στήριξη προς τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Συγκεντρώνουμε ΑΜΕΣΑ από κάθε σχολείο, στο χώρο του 7ου Δημοτικού. Σχολείου Ηρακλείου  Ν. Καζαντζάκη 21, (τηλ. επικοινωνίας 210 2754001): γραφική ύλη (μολύβια, τετράδια κλπ.), τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης (Φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες, γάλατα εβαπορέ και μακράς διαρκείας) μπουκαλάκια νερό, παιδικές τροφές, πάνες, μωρομάντηλα, είδη προσωπικής καθαριότητας και υγιεινής.  

ΤΟ ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση