ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πριν  ψηφιστεί το  πολυνομοσχέδιο μέσα από το οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία προωθούν την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, ορισμένοι διευθυντές σχολείων της περιοχής μας ύστερα από ενημέρωση που είχαμε από συναδέλφους αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια  στο  δικαίωμα των συναδέλφων να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που κήρυξε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Παρασκευή  12/1/2018 και  συνεχίζουν  στην  ίδια ρότα για τις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει  για τη Δευτέρα 15/1/ 2018 η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ με  διάφορες δικαιολογίες  όπως:  «Δεν μπορείτε να μετέχετε και στις δύο στάσεις  γιατί δεν μπορούν δηλωθούν στο ‘’their’’ school (;;;)…» ή ότι : « ο Σύλλογος δεν έχει το δικαίωμα να  κηρύσσει δύο στάσεις συνεχόμενες και μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις από την υπηρεσία…» και διάφορα τέτοια  «υπέροχα».

Αλήθεια αυτή η κοινή γλώσσα με την οποία εκφράστηκαν προήλθε όλως τυχαία;  Ύστερα από μεταξύ τους συνεννόηση;  Ή ύστερα από εντολές της Διοίκησης;  Τίνος  συμφέροντα  εξυπηρετούν;

Σε κάθε περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα θα παλέψει να ανατρέψει τον οποιοδήποτε  αντισυνδικαλιστικό νόμο και δε θα διστάσει μέχρι τότε να τον καταργήσει στην πράξη όσες δικαστικές αποφάσεις και αν σταθούν απέναντι στο δικαίωμα του να οργανώνει τη δράση του και την αντίστασή του. Ταυτόχρονα θα κρίνει αυστηρά και τη στάση όλων  εκείνων που  βιάστηκαν να διαλέξουν στρατόπεδο απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων….

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν τη δική τους απάντηση:

  • Να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά.
  • Να παλέψουμε μαζικά και οργανωμένα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και το απεργιακό δικαίωμα.

 ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 18:00

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

 

Αφήστε μια απάντηση