ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφεριακή Διεύθυνση Εκπ/σης Αττικής από εκπροσώπους των Δ.Σ. των ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και Αμαρουσίου και από εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αγ.Παρασκευής με αίτημα την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής μας και απαιτήσαμε να δοθεί λύση ΣΗΜΕΡΑ.

Ο Περιφεριακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αφού άκουσε τους εκπροσώπους των συλλόγων και τους ίδιους τους γονείς, ανέφερε ότι από τη μεριά του έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημερώνοντας το ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αλλά δεν γνωρίζει αν το αίτημα για την κάλυψη όλων των κενών θα ικανοποιηθεί, αφού το Υπουργείο μέσω του my school θεωρεί όχι μόνο ότι δεν υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών αλλά ότι υπάρχει και πλεόνασμα.

Ο ίδιος θέλοντας να δώσει μια εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, είπε ότι ορισμένοι Δ/ντές σχολικών μονάδων είτε από άγνοια είτε από ανευθυνότητα είτε από αμέλεια είτε και από σκοπιμότητα!!! δεν ενημερώνουν σωστά το my school με αποτέλεσμα το υπουργείο να μην έχει σαφή εικόνα των κενών.Τον ρωτήσαμε πώς είναι δυνατό αυτό το «τέλειο σύστημα» του my school που χτυπάει κόκκινο στην κάθε παρατυπία μπορούν να το ξεγελάσουν η «άγνοια» ή η «σκοπιμότητα» κάποιων Διευθυντών;

Φρόντισε τότε να προσθέσει ότι η Δ/νση προώθησε το αίτημα στο υπουργείο και δεν πρόχωρησε σε διοικητική έρευνα για να διαπιστώσει αν πράγματι τα κενά είναι υπαρκτά ή δημιουργούνται από κάποιους που λουφάρουν !!!! Του απαντήσαμε πως αν θεωρεί ότι για όλα αυτά τα κενά ευθύνονται κάποιοι λουφαδόροι, κάτι τέτοιοι θα υπάρχουν μόνο εν γνώσει και με την κάλυψη της ίδιας της Δ/νσης και τις πλάτες του Υπουργείου γιατί σε μας είναι άγνωστοι.

Ισχυρίστηκε τότε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ωράριο 15 και 17 ώρες στο ολοήμερο!!! Τον ρωτήσαμε πώς είναι δυνατό να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν 17 ώρες στο ολοήμερο τη στιγμή που και ο υπεύθυνος του ολοήμερου έχει πλέον καταργηθεί κι ένα μεγάλο ποσοστό ολοήμερων τμημάτων συνεχίζει να υπολειτουργεί από την αρχή της χρονιάς με τις μισές τάξεις και τις μισές ώρες.

Και όταν τού αναφέραμε συγκεκριμένα κενά σε σχολεία, σχολίασε ότι οι συνδικαλιστές φαίνεται πως γνωρίζουν τις ελλείψεις καλύτερα από την Υπηρεσία γιατί έχουν το πλεονέκτημα με το μειωμένο διδακτικό τους ωράριο να γυρίζουν τα σχολεία, βάζοντας προφανώς στο στόχαστρο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των μελών του Δ.Σ.

Έδειξε «κατανόηση» στις συνεχείς απαιτήσεις των γονέων για άμεση κάλυψη των κενών αλλά δε δεσμεύτηκε για τίποτε δηλώνοντας αναρμόδιος και για τις προσλήψεις και για τον χρόνο των προσλήψεων…

Η Περιφεριακή Δ/νση στη ρότα της αντεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπ. Παιδείας αντί να δώσει απάντηση στο πρόβλημα των κενών προσπαθεί να βρει ενόχους ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, εκτοξεύοντας βαριές κατηγορίες. Βαριές είναι όμως οι ευθύνες της ίδιας και του υπουργείου που προσπαθούν Φλεβάρη μήνα να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειψό προσωπικό και «προσωρινές» λύσεις σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών υποχρεώσεων των γονιών.

Απαιτούμε να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά, χωρίς άλλες φτηνές δικαιολογίες και πιέσεις για αλλαγές στο πρόγραμμα λειτουργίας των σχολείων. Να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία των Διευθύνσεων και του Υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κενά. Απαιτούμε λύση τώρα! Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο. Ετοιμάζουμε την επόμενη κινητοποίηση στο Υπ.Παιδείας.

 

ΤΟ Δ.Σ

Αφήστε μια απάντηση