ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΞΥΛΟ, ΒΙΑ, ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ) ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2/3/2018

https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/152456/xylo-kai-himika-stoys-ekpaideytikoys-sti-maziki-sygkentrosi-sto

Με μια μεγάλη, μαχητική συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας την Παρασκευή στις 2 του Μάρτη μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν απαιτώντας:

«Εδώ και τώρα μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών και μέτρα στήριξής τους (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση)», εκφράζοντας έτσι και την αντίθεσή τους στην προσπάθεια του Υπουργείου να επιβάλει τη διάσπαση και τη συντεχνιακή λογική του «διαίρει και βασίλευε», μέσα από τον διαφαινόμενο καθορισμό κριτηρίων διορισμού.

Η απάντηση του Υπουργείου μπροστά σε αυτή τη μαζική, αγωνιστική κινητοποίηση ήταν η επιχείρηση άγριας καταστολής από τα ΜΑΤ, με ξύλο, χημικά και τον τραυματισμό δύο συναδέλφων μας.

Η αποφασιστικότητα όμως των διαδηλωτών και η οργανωμένη αντιμετώπιση της καταστολής οδήγησε στην κατάληψη του προαυλίου του Υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια της αίθουσας συνεδρίων όπου στη συζήτηση που ακολούθησε οι συνάδελφοι που συμμετείχαν από όλη τη χώρα έδειξαν τη διάθεσή τους για κλιμάκωση του αγώνα απαιτώντας από τις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ άμεση πανελλαδική απεργιακή απάντηση.

ΤΟ ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση